Impulsaanpak Winkelgebieden

Voor wie?

Gemeenten

Voor wat?

Het aanpakken van winkelgebieden en het tegengaan van verloedering

Wanneer aanvragen?

21 mei t/m 1 juli 2024

Neem contact op

Winkelgebieden staan onder druk: in de binnenstad en kernen is veel leegstand en de gebieden worden steeds minder leefbaar en aantrekkelijk. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil dit probleem oplossen. Tot en met 2024 worden er verschillende rondes gelanceerd en budget beschikbaar gesteld voor initiatieven die verloederde winkelgebieden weer toekomstbestendig maken. Herkent u dit probleem binnen uw gemeente? Ontdek dan de mogelijkheden van de subsidieregeling Impulsaanpak Winkelgebieden. De eerstvolgende aanvraagronde is open van 21 mei t/m 1 juli 2024 met een budget van € 22 miljoen.

Vraag subsidie aan voor het winkelgebied in uw gemeente

U vraagt als gemeente financiële ondersteuning aan voor projectplannen gericht op herstructurering en transformatie van winkelgebieden. Een dergelijke integrale aanpak voert u samen met private investeerders uit. Let op: de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht komen niet in aanmerking voor deze subsidie.

Hoe ziet een Impulsaanpak Winkelgebieden-project eruit?

Een project richt zich op de herstructurering/transformatie van winkelstraten of winkelgebieden. Dit kan plaatsvinden in de vorm van bijvoorbeeld sloop-nieuwbouw of herontwikkeling. Ter illustratie: het project van uw gemeente transformeert leegstaande winkels tot appartementen. De omgeving eromheen, bijvoorbeeld een omliggend plein, vormt de basis voor een groene ontmoetingsplaats met openbare voorzieningen.

De subsidiebijdrage

De subsidiebijdrage kan oplopen van € 1 miljoen tot ruim € 5 miljoen per project. Dit bedraagt maximaal 25% van de realisatiekosten voor de activiteiten die in het project worden uitgevoerd én niet meer dan 50% van de gemeentelijke onrendabele top op de begroting van het project.

Meer informatie inwinnen?

Neem dan contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. De regeling Impulsaanpak Winkelgebieden is een uitgelezen subsidiekans om het winkelgebied in uw gemeente nieuw leven in te blazen. Onze specialisten zoeken graag voor u uit of uw project in aanmerking komt voor deze of andere subsidies.

contact

Wilt u graag meer te weten komen over de subsidieregeling Impulsaanpak Winkelgebieden? Bent u benieuwd hoe deze subsidie binnen uw project past? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com, of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00