DEI+ budget opgehoogd met € 50 miljoen: nog meer financiering van energiebesparende technieken

Goed nieuws voor ondernemers die willen investeren in innovatieve energiebesparende technieken, apparaten of systemen: het subsidieplafond voor de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is opgehoogd naar € 126,6 miljoen. Dit betekent extra kans op subsidie voor ondernemers die hun project willen realiseren met behulp van de DEI+.

Meer animo dan verwacht

De DEI+ is opengesteld vanaf 18 januari 2021 tot en met 7 januari 2022. Het oorspronkelijke budget voor de onderstaande thema’s was € 76,6 miljoen:

  • Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen
  • Circulaire Economie (voor projecten met meer dan € 3.000.000 subsidie)
  • CCUS (Carbon Capture, Utilisation and Storage)
  • Energie-efficiëntie
  • Hernieuwbare energie inclusief ruimtelijke inpassing
  • Flexibilisering van het energiesysteem waaronder waterstof (alleen Pilots)
  • Lokale infrastructuur
  • Overige CO2-reducerende maatregelen in de industrie of elektriciteitssector

De vraag naar subsidie vanuit de DEI+ bleek uiteindelijk hoger te zijn dan verwacht. Nog ver voor de deadline is het subsidieplafond al bereikt en ruimschoots overschreden. Om in dit overschot te voorzien is er besloten om het budget met € 50 miljoen te verhogen. Volgens de meest recente cijfers van het RVO is er voor € 97,7 miljoen subsidie aangevraagd (in behandeling), wat betekent dat er in ieder geval nog € 28,9 miljoen beschikbaar is.

Ook nog budget voor DEI+: Innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen

Het thema ‘Innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen’ heeft een eigen budget voor innovatieve producten of diensten die bijdragen aan de transitie naar aardgasvrije woningen en gebouwen. Ook hiervoor is volgens het RVO nog ruim € 8,5 miljoen beschikbaar.

Maak slim gebruik van deze verhoging

Een aanvraag indienen kan dus nog steeds. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Heeft u een sterke aanvraag en voldoet uw project aan alle inhoudelijke vereisten? Dan maakt u een goede kans op subsidie vanuit de DEI+ regeling.

Hezelburcht heeft veel ervaring in DEI+ subsidie en ondersteunt u graag bij het opstellen van een kansrijke aanvraag. Neem contact op, onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden in een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
Gerelateerde subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
De Demonstratie energie-innovatie financiert demonstratieprojecten, die leiden tot energiebesparing ...Lees verder

contact

Heeft u vragen over de DEI+? Onze specialisten beantwoorden deze graag. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons op: 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00