innocent drinks

Het bedrijf innocent drinks staat bekend om de verkoop van duurzame smoothies en sappen. De groei die ze de afgelopen jaren hebben doorgemaakt is het resultaat van hun grenzeloze ambities. Het smoothie merk richt zich niet alleen op het ontwikkelen van producten die goed zijn voor de mens, maar ook voor onze planeet. De producten worden door heel Europa verkocht (waaronder in Nederland) en nu ook in Azië. Innocent drinks heeft zich volop gericht op hun nieuwe, CO2-neutrale fabriek genaamd ‘de blender’ om zo hun CO2-voetafdruk nog verder te verkleinen.

Een CO2-neutrale fabriek op Nederlandse bodem

Nederland heeft als doel om de CO2-uitstoot terug te brengen naar 49% in 2030 (ten opzichte van 1990) en in 2050 zelfs naar 95%. Om dit doel te bereiken is het belangrijk om Nederland van natuurlijke gassen af te brengen. Innocent ondersteunt deze doelstelling met de demonstratie van een duurzame en all-electric productielocatie in het Rotterdamse Europoort. Deze duurzame productielocatie staat bekend als de blender.

Dit grootschalige innovatieproject moet uiteindelijk uitmonden in de eerste Nederlandse CO2-neutrale voedselproductielocatie dat volledig draait op elektrische energie (denk hierbij onder andere aan de inzet van warmtepompen en e-boilers). Bovendien zal waterverbruik en -verspilling teruggebracht worden tot een minimum. De locatie zorgt ook voor ruim 190 nieuwe banen en richt haar pijlen op het behalen van een WELL-certificaat door het bieden van de beste en gezonde werkomstandigheden voor de medewerkers. De blender zou de eerste fabriek ooit kunnen worden met een WELL-certificaat. Het uiteindelijke doel is het creëren van een duurzame, inclusieve, toegankelijke en prettige omgeving.

Ambities realiseren met behulp van DEI+

Hezelburcht heeft innocent drinks ondersteund bij het aanvragen van een Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie. Deze is toegekend vanwege aantoonbare investeringen in innovatieve en energiezuinige technologieën. Hezelburcht is trots op de samenwerking met innocent drinks bij dit ambitieuze project.

Kers op de taart: BREEAM-NL certificaat

Het ontwerp van ‘de blender’ heeft innocent drinks een BREEAM-NL certificaat opgeleverd. Dit is een instrument om de duurzaamheidsprestatie van een gebouw te meten en beoordelen. Ofwel, de fabriek voldoet aan allerlei strenge duurzaamheidseisen en wordt hiervoor beloond met een van de belangrijkste keurmerken voor duurzame gebouwen in Nederland! Een indrukwekkende prestatie, maar het is dik verdiend voor de eerste fabriek in Nederland die door 100% hernieuwbare energie wordt aangedreven.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00