Brabant: een Life Sciences & Health Walhalla

Op zoek naar innovatieve bedrijven binnen de Life Sciences & Health (LS&H) sector? Dan moet u in de provincie Noord-Brabant zijn! Ruim de helft van de totale Nederlandse productiewaarde uit deze sector (zo’n € 10 miljard) komt namelijk voor rekening van de zuidelijke provincie, waar ook een kwart van alle LS&H-banen te vinden zijn. De resultaten van de studie 'Life Sciences & Health Sector' van De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De hotspots zijn Brainport en Noordoost-Brabant, waar grote bedrijven als Philips, Aspen en MSD (Merck) te vinden zijn. Met een locatie middenin Brainport maakt Hezelburcht de ontwikkelingen binnen deze sector van dichtbij mee.

Hezelburcht Eindhoven middenin Brainport

Met buren als ASML en Philips opereert Hezelburcht Eindhoven middenin het Walhalla van de LS&H-sector. Vanuit de High Tech Campus in Brainport, waar Hezelburcht Eindhoven sinds 2013 is gevestigd, ondersteunen we subsidietrajecten voor uiteenlopende LS&H-projecten. Regio Brainport is een inspirerende omgeving met innovatieve en grensverleggende organisaties: van groot tot klein en van state-of-the-art kennisinstellingen tot veelbelovende start-ups. Met haar sterke cluster in Medische Technologie (medtech) is Brainport dé locatie voor innovatie en ontwikkeling.

Contact met Hezelburcht Eindhoven
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Bijna een kwart van alle LS&H-banen in Brabant

Maar liefst 910 vestigingen van LS&H-bedrijven zijn in Brabant te vinden, die samen goed zijn voor 18.160 banen. Dat is bijna een kwart van alle banen binnen de sector, met grote werkgevers zoals Philips en MSD. Het succes van de LS&H-sector in Brabant staat niet op zichzelf: als provincie met de hoogste innovatie-intensiteit van Nederland staat Brabant in Europa op nummer vijf in de lijst van regio’s met het hoogste aantal octrooiaanvragen.

Biotech groeit het hardst

Binnen de LS&H-sector groeit vooral onderzoek en ontwikkeling binnen biotechnologie erg hard. Sinds 2014 groeide het aantal vestigingen daarvan in Brabant met 43% en is het aantal arbeidsplaatsen bijna verdrievoudigd (+260%). Het succes van de Brabantse biofarmaceutische onderzoekscampus Pivot Park in Oss is grotendeels de aanleiding van deze ongekende groei. In 7 jaar tijd is deze campus uitgegroeid tot de thuisbasis van 60 biofarmaceutische onderzoeksbedrijven en instituten met bijna 600 medewerkers.

Subsidietrajecten voor Life Sciences & Health projecten

In een regio waar veel wordt geïnnoveerd liggen ook veel subsidiekansen. Zo ook in Noord-Brabant, waar Hezelburcht diverse subsidietrajecten heeft mogen ondersteunen. Bijvoorbeeld voor Osteo-Pharma en ModiQuest, waarvan de laatste gevestigd is op het Life Science georiënteerde Pivot Park. Voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is zelfs een subsidiedesk opgericht om structurele subsidieondersteuning te bieden aan de onderzoekers van de Faculteit Biomedische Technologie (BMT).

Realiseer uw ambities

Heeft u ook een innovatief bedrijf of project die baanbrekend is binnen de Life Sciences & Health industrie? Laat uw project vrijblijvend toetsen door onze LS&H-specialisten en ontdek hoe u met subsidies uw ambities kunt realiseren!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Meer weten over subsidies binnen de Life Sciences & Health sector? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00