Osteo-Pharma

Elk jaar hebben wereldwijd meer dan negen miljoen mensen een botbreuk die veroorzaakt wordt door osteoporose. Het langzame proces van botgenezing hindert patiënten ernstig in hun dagelijkse leven. Momenteel zijn er weinig effectieve behandelingen beschikbaar voor het herstellen van botbreuken. Vooral traumatische en gecompliceerde botbreuken hebben een lang herstelproces als gevolg. Er is dan ook een sterke behoefte aan behandelingen die de genezing van dergelijke breuken versnellen.

Het ambitieuze Life Sciences bedrijf Osteo-Pharma B.V. ontwikkelt nieuwe medische hulpmiddelen voor een sneller en beter herstel van botbreuken. Zo wil het bedrijf een biologisch afbreekbare ‘drager’ ontwikkelen die de chirurg tijdens een orthopedische operatie op de botbreuk aanbrengt. Deze drager geeft twee stoffen af die zorgen voor zowel versnelde botregeneratie als vertraagde botabsorptie, waardoor de botheling versneld wordt.

Om het product te ontwikkelen, te produceren én klinische studies uit te voeren was extra financiële slagkracht nodig. Dit realiseerde Osteo-Pharma door een succesvolle aanvraag voor het Innovatiekrediet. Dit is een risicodragende lening vanuit het ministerie van Economische Zaken om innovatieve technische of klinische ideeën te ondersteunen. Met de lening van circa € 2,1 miljoen kan Osteo-Pharma het nieuwe product voorbereiden op marktintroductie. Hezelburcht begeleidde deze succesvolle aanvraag. Aanvullend heeft Hezelburcht Osteo-Pharma ook mogen ondersteunen bij het aanvragen van de WBSO subsidie.

De efficiënte samenwerking met Hezelburcht heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het verkrijgen van het Innovatiekrediet. - Jan Gossen, CEO

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00