Innovatiekrediet

Voor wie?

Ondernemers, zowel starters als gevestigde bedrijven

Voor wat?

De ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten

Ontwikkelingsfase (TRL)

3 – 9

Budget

€ 60 miljoen

Wanneer aanvragen?

Doorlopend

Advies over Innovatiekrediet

Middels het Innovatiekrediet ondersteunt het ministerie van Economische Zaken innovatieve technische of klinische ideeën waarvoor de ondernemer niet voldoende financiële slagkracht heeft. De ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten met een sterke businesscase staat hierbij centraal. Het krediet is risicodragend. U hoeft de lening alleen terug te betalen als de ontwikkeling slaagt.

Hoeveel krediet kunt u krijgen?

Bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven, komen in aanmerking voor het krediet. Innovatieve projecten krijgen tot wel 50% van de ontwikkelingskosten gefinancierd. Afhankelijk van de grootte van het project loopt dit op tot een lening van € 5 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten en € 10 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten. Het is van belang dat u het deel van de projectkosten dat buiten het Innovatiekrediet valt zelf kunt dragen. U kunt gedurende het hele jaar een aanvraag indienen. Houd er wel rekening mee dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de aanvragen op volgorde van binnenkomst toekent tot het budget is uitgeput.

Budget Innovatiekrediet in 2023

Het budget is vastgesteld op € 60 miljoen, waarvan € 30 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten en € 30 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten.

Komt uw project in aanmerking voor Innovatiekrediet?

Om in aanmerking te komen voor het Innovatiekrediet moet uw project aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het project past bij de aard van uw onderneming en is technologisch vernieuwend.
  • Het biedt een uitstekend businessperspectief.
  • Het levert een positieve bijdrage aan de Nederlandse economie.
  • Het project brengt minimaal € 150.000,- aan projectkosten met zich mee, is binnen vijf jaar afgerond en bevindt zich in de fase tussen bewezen technische haalbaarheid en marktintroductie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Innovatiekrediet voor uw organisatie? Wij helpen u graag op weg. Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie over Innovatiekrediet of onze dienstverlening.

contact

Heeft u advies nodig over het Innovatiekrediet? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend adviesgesprek. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: