Benut u alle subsidiekansen voor onderzoek & ontwikkeling?

Innovatiestimulering als bakermat voor aantrekkelijk vestigingsklimaat

Nederland heeft van oudsher een goed vestigingsklimaat en dankt haar sterke economische positie mede aan de innovatiegerichte, proactieve overheid. Kabinet Rutte III benadrukte op Prinsjesdag dat een sterk innovatieklimaat voor het bedrijfsleven ook de komende jaren hoog op de politieke agenda staat. Innovatiestimulering is een van de belangrijkste sleutels tot een bloeiende economie!

Fiscaal voordeel voor R&D met WBSO

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is hét instrument voor innovatiestimulering binnen het bedrijfsleven. Met deze bekende regeling kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten gericht op onderzoek en ontwikkeling aanzienlijk verlagen.

U kunt WBSO subsidie voor twee typen projecten aanvragen:

  • De ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over de WBSO


Aanvullend voordeel met Innovatiebox

Wist u dat er aanvullend voordeel is voor uw innovatieproject? Met de Innovatiebox beloont de overheid ondernemers die succes hebben met hun innovatieprojecten. Ondanks dat deze regeling veel voordeel kan opleveren voor innovatieve bedrijven, wordt hier nog lang niet altijd gebruik van gemaakt. Een gemiste kans!https://www.hezelburcht.com/innovatiebox

De Innovatiebox zorgt ervoor dat winst die voortkomt uit eigen innovatie tegen een lager winstbelastingtarief wordt belast. Voor innovatieve ondernemers kan dit een groot voordeel opleveren. Over het gedeelte van de winst dat voorkomt uit eigen innovatie dragen ondernemers geen 20-25% Vennootschapsbelasting af, maar slechts 7%.

WBSO als toegangsticket tot Innovatiebox

Zowel octrooien als WBSO toekenningen kunnen als ‘toegangskaart’ dienen voor de Innovatiebox. De specialisten van Hezelburcht onderzoeken daarom naast de WBSO kansen altijd de aanvullende mogelijkheden voor uw R&D-activiteiten. Bent u benieuwd naar de werking van de Innovatiebox en de aanvullende voorwaarden? U leest het hier.

MIT subsidie voor innovatieprojecten

Daarnaast bevordert de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) innovatieprojecten bij mkb’ers. Projecten kunnen variëren van kennisverwerving, het toetsen van haalbaarheid tot R&D samenwerking in de uitvoering. Voor alle stadia is ook dit jaar weer subsidie beschikbaar. De eerste subsidiekans is voor kennisvouchers & haalbaarheidsprojecten. In het najaar kunnen ondernemers daarnaast beroep doen op subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten.

MIT Track record

Benut optimaal de subsidiekansen voor onderzoek & ontwikkeling

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Onze professionals adviseren en ondersteunen u graag.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Onze professionals adviseren en ondersteunen u graag! Neem contact op voor een kennismaking of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00