Mijn Hezelburcht Menu

Benut u alle subsidiekansen voor onderzoek en ontwikkeling?

Innovatiestimulering als bakermat voor aantrekkelijk vestigingsklimaat

Nederland heeft van oudsher een goed vestigingsklimaat en dankt haar sterke economische positie mede aan de innovatiegerichte, proactieve overheid. Kabinet Rutte III benadrukte op Prinsjesdag 2018 dat een sterk vestigingsklimaat voor het bedrijfsleven ook de komende jaren hoog op de politieke agenda blijft staan. Weliswaar nemen de Vpb-tarieven gestaag af voor ondernemers; innovatiestimulering is en blijft een van de belangrijkste sleutels tot een bloeiende economie en een sterk vestigingsklimaat!

Fiscaal voordeel voor R&D met de WBSO

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is hét instrument voor innovatiestimulering binnen het bedrijfsleven. Met deze bekende regeling kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten gericht op onderzoek en ontwikkeling aanzienlijk verlagen.

U kunt WBSO subsidie voor twee typen projecten aanvragen:

  • De ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur.
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over de WBSO

Aanvullend voordeel met de Innovatiebox

Wist u dat er aanvullend voordeel is voor uw innovatieproject? Met de Innovatiebox beloont de overheid ondernemers die succes hebben met hun innovatieprojecten. Ondanks dat deze regeling veel voordeel kan opleveren voor innovatieve bedrijven, wordt hier nog lang niet altijd gebruik van gemaakt. Een gemiste kans!

De Innovatiebox zorgt ervoor dat winst die voortkomt uit eigen innovatie tegen een lager winstbelastingtarief wordt belast. Voor innovatieve ondernemers kan dit een groot voordeel opleveren. Over het gedeelte van de winst dat voorkomt uit eigen innovatie dragen ondernemers geen 20-25% Vennootschapsbelasting af, maar slechts 7%.

WBSO als toegangsticket tot Innovatiebox

Zowel octrooien als WBSO toekenningen kunnen als ‘toegangskaart’ dienen voor de Innovatiebox. De specialisten van Hezelburcht onderzoeken daarom naast de WBSO kansen altijd de aanvullende mogelijkheden voor uw R&D-activiteiten. Bent u benieuwd naar de werking van de Innovatiebox en de aanvullende voorwaarden? U leest het hier.

Benut optimaal de subsidiekansen voor onderzoek en ontwikkeling

Hezelburcht heeft de afgelopen jaren vele Innovatiebox rulings afgesloten voor haar relaties en heeft om dit te realiseren een effectieve methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben we ook de nodige ervaring met het vernieuwen van bestaande rulings.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de WBSO en Innovatiebox voor uw organisatie? Onze professionals adviseren en ondersteunen u graag.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de WBSO en Innovatiebox voor uw organisatie? Onze professionals adviseren en ondersteunen u graag! Neem contact op voor een kennismaking of bel direct naar: 088 495 20 00

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Of bel direct naar: 088 495 20 00