Alles wat u moet weten over het nieuwe Interreg Vlaanderen-Nederland 2021-2027 programma

Het is dan eindelijk zover: het nieuwe Interreg Vlaanderen-Nederland programma gaat officieel van start. Het programma werd op 27 september bekendgemaakt op het ‘Verleg de grens’ event. Er wordt een budget van ruim € 205 miljoen beschikbaar gesteld voor de periode 2021 – 2027 om problemen in grensregio’s aan te pakken en grensoverschrijdende samenwerking te bevorderen. Dit is alles wat u moet weten over Interreg Vlaanderen-Nederland (Interreg VL-NL)

Het doel van Interreg Vlaanderen-Nederland 2021-2027

De Europese Unie wil Europa slimmer, groener en socialer maken. Dit doel kan bereikt worden door grenzen tussen landen te vervagen. Er zijn al enkele stappen gemaakt, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om te reizen zonder douanecontrole en door te kunnen betalen met dezelfde munt. Toch zijn er in grensregio’s nog andere problemen die aangepakt moeten worden. Zo is de infrastructuur vak gebrekkig en is de arbeidsmarkt versnipperd. De regio’s kunnen door samen te werken deze problemen aanpakken.

Interreg VL-NL ondersteunt activiteiten die gedeelde uitdagingen aanpakken en gezamenlijke oplossingen realiseren. Deze activiteiten moeten aansluiten bij de volgende vier prioriteiten:

 • Een slimmer Europa: activiteiten gericht op onderzoek en ontwikkeling om zo de concurrentiekracht van de economie te versterken;
 • Een groener Europa: activiteiten die aandacht hebben voor milieu en natuur door efficiënter om te gaan met energie, grondstoffen, water en afval;
 • Een socialer Europa: activiteiten die sociale uitdagingen op de arbeidsmarkt aanpakken en voor het verduurzamen van vrijetijdsbesteding;
 • Een Europa zonder grenzen: activiteiten die de contacten tussen Vlamingen en Nederlanders bevorderen en samenwerking om grensobstakels te overwinnen.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Het programmagebied

Organisaties (bedrijven, kennisinstellingen, ngo’s en overheden) uit de volgende gebieden worden opgeroepen om samen te werken aan oplossingen voor problemen in de grensregio Vlaanderen Nederland:

 • Programmagebied Vlaanderen
  • Provincie Limburg
  • Provincie Antwerpen
  • Provincie Vlaams-Brabant (enkel het arrondissement Leuven)
  • Provincie Oost-Vlaanderen
  • Provincie West-Vlaanderen (met uitzondering van de arrondissementen Veurne en Ieper)
 • Programmagebied Nederland
  • Provincie Limburg
  • Provincie Noord-Brabant
  • Provincie Zeeland

Budget en subsidiebijdrage

Er is € 205 miljoen aan middelen beschikbaar gekomen vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dit zal geïnvesteerd worden in grensoverschrijdende projecten. Wilt u samen met een Vlaamse/Nederlandse partner subsidie aanvragen? Dan kunt u een subsidie tot maximaal 50% van de subsidiabele kosten ontvangen.

Spar met een specialist over Interreg Vlaanderen-Nederland 2021-2027

Er zullen binnen deze programmaperiode verschillende oproepen gelanceerd worden. Hoewel het nog niet bekend is wanneer u subsidie kunt aanvragen, raden wij u aan om alvast te beginnen met de voorbereidingen van een aanvraag. Er gaat namelijk veel tijd en energie zitten in het opzetten van een samenwerkingsverband en het gereedmaken van de aanvraag. Hezelburcht helpt u hier graag bij. Onze specialisten hebben ervaring met diverse Europese regelingen en kunnen u dan ook optimaal ondersteunen bij het verwerven en behouden van Interreg subsidie. Neem voor meer informatie gerust contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Subsidieadvies nodig? Neem contact op!

Interreg Vlaanderen-Nederland
Gerelateerde subsidie Interreg Vlaanderen-Nederland
In Interreg Vlaanderen Nederland werken organisaties aan weerszijden van de grens samen om innovatie...Lees verder

contact

Heeft u subsidieadvies of -ondersteuning nodig? Neem contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag bij het verkennen van deze en andere subsidiekansen.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00