Alles over de MIT R&D-Samenwerkingsprojecten subsidie 2023

De MIT R&D-samenwerkingsprojecten is één van de mogelijke subsidies binnen de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT subsidie). Samenwerkende mkb’ers krijgen tot € 350.000,- subsidie voor een innovatief samenwerkingsproject. Dit project is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. De MIT R&D-samenwerkingsprojecten kunt u van 6 juni tot 12 september 2023 aanvragen.

Welke projecten krijgen subsidie?

Samenwerkende mkb’ers die actief zijn binnen de verschillende topsectoren komen in aanmerking voor MIT subsidie. Het samenwerkingsverband moet evenwichtig zijn en bestaat uit minimaal twee mkb’ers. Er zijn nog een aantal voorwaarden waar uw R&D samenwerkingsproject aan moet voldoen:

  • De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten;
  • Éen deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening nemen;
  • Alleen de kosten die zijn gemaakt door de mkb’ers zijn subsidiabel;
  • De looptijd van een R&D samenwerkingsproject is maximaal 2 jaar.

Hoeveel is de MIT R&D-samenwerkingsprojecten subsidie?

In totaal is er (onder voorbehoud) ongeveer € 6,6 miljoen beschikbaar. Het subsidiebedrag per deelnemer is afhankelijk van de grote van het samenwerkingsproject:

  • Voor kleine R&D-samenwerkingsprojecten is de subsidie minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per project (waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 per deelnemer);
  • Voor grote R&D-samenwerkingsprojecten is de subsidie minimaal € 200.00 en maximaal € 350.000 per project (waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 175.000 per deelnemer).

Optimaliseer uw aanvraag voor meer kans op subsidie

Aanvragen worden volgens het tenderprincipe beoordeeld: alle aanvragen, die op tijd zijn ingediend, worden gerangschikt op basis van punten. Hoe beter de aanvraag, hoe meer punten. Hoe meer punten, hoe hoger de rangschikking. Als dé MIT specialist van Nederland ondersteunen wij u graag in het schrijven van een optimale subsidieaanvraag. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Vrijblijvend MIT advies
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie over de MIT R&D-samenwerkingsprojecten contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00