Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS subsidie)

Voor wie?

Ondernemers

Voor wat?

Investeren in efficiënte warmtenetten ter vervanging van aardgas

Budget WIS 2024

€ 400 miljoen

Wanneer aanvragen?

Vanaf 1 juli 2024 t/m 13 december 2024

Advies over deze subsidie

Bent u een ondernemer en wilt u investeren in het ontwikkelen van een efficiënt warmtenet om bestaande woningen en gebouwen van het aardgas af te halen? En heeft u subsidie nodig om de onrendabele top terug te verdienen? Vraag dan de Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS subsidie) aan! In 2024 is weer een nieuwe aanvraagronde binnen de WIS subsidie, er is maar liefst € 400 miljoen beschikbaar voor aanvragen. U kunt van 1 juli tot en met 13 december een aanvraag indienen.

Wat komt in aanmerking voor WIS subsidie?

Ondernemers kunnen de WIS subsidie aanvragen voor de aanleg en uitbreiding van efficiënte warmtenetten in de bestaande gebouwde omgeving. De subsidie is bedoelt voor projecten met een onrendabele top weg te nemen. Heeft uw project dat niet, dan krijgt u geen WIS subsidie. Een warmtenet moet minimaal 250 kleinverbruikersaansluitingen hebben (kleiner of gelijk aan 100 kW), verspreidt over minimaal 5 gebouwen.

De Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS subsidie) aanvragen in 2024

De subsidie is op een aantal punten gewijzigd in 2024. De subsidie opent 1 juli voor aanvragen, deadline voor aanvragen is op 13 december 2024. De ronde van 2024 heeft een nieuw subsidieplafond, deze is verhoogd naar € 400 miljoen subsidie. Dit jaar kan er tot € 30 miljoen per project worden aangevraagd.

Wanneer voldoet een warmtenet qua efficiëntie

Een warmtenet moet efficiënt zijn om in aanmerking te komen voor WIS subsidie. RVO heeft daarvoor richtlijnen vastgesteld waaruit de geleverde warmte uit moet bestaan. De warmte bestaat uit:

  1. 50% hernieuwbare (duurzaam opgewekte) warmte;
  2. of 50% afvalwarmte;
  3. of 75% warmte uit warmtekrachtkoppeling;
  4. of 50% warmte uit een combinatie van de hierboven genoemde opties.

Meer weten over de WIS subsidie?

De bovenstaande wijzingen in de WIS subsidieregeling kan ervoor zorgen dat deze regeling nog aantrekkelijker is geworden voor uw project. Bent u benieuwd wat voor voordeel u hieruit kunt halen? Neem contact op met één van onze specialisten en wij kijken graag met u mee. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00