Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS) vanaf juni 2023 aan te vragen

Bent u ondernemer en wilt u investeren in een efficiënt warmtenet om woningen aardgasvrij te maken? Het kabinet heeft de subsidie Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS) gelanceerd om de investering mogelijk te maken. Hoe meer huishoudens op een warmtenet aangesloten worden, hoe minder aardgas er verbruikt hoeft te worden. Er is € 150 miljoen beschikbaar en de subsidie is aan te vragen vanaf 1 juni 2023.

Voor wie is de Warmtenetten Investeringssubsidie?

U komt in aanmerking voor de WIS als u ondernemer bent en al plannen heeft liggen voor het aanleggen van een warmtenet om bestaande woningen aardgas vrij te maken. De subsidie ondersteunt warmtebedrijven om versneld te investeren in de aanleg van warmtenetten en is bedoeld voor bedrijven die snel kunnen starten met de aanleg. Een belangrijke voorwaarde is dat het gaat om warmtenetten voor kleinverbruikersaansluitingen (huishoudens en bedrijven met soortgelijk verbruik), kleiner dan 100 kW en blokverwarmingsaansluitingen in de bestaande bouw.

Wat biedt de Warmtenetten Investeringssubsidie?

In totaal is er € 150 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidie kan van 1 juni tot en met 16 december 2023 worden aangevraagd en vergoedt het deel van de investering dat zich niet terugverdient ( de ‘onrendabele top’). Het maximale subsidiebedrag is € 20 miljoen per project. De looptijd van het project is maximaal 7 jaar.

Let op: binnen 3 jaar na de subsidieverlening moet de fysieke aanleg van het warmtenet zijn gestart.

Optimale subsidieondersteuning met Hezelburcht

Benieuwd of u in aanmerking komt voor de Warmtenetten Investeringssubsidie? Of ontvangt u graag meer informatie? Onze specialisten met ruime kennis en ervaring staan u graag te woord. Neem contact met ons op!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00