Het budget voor Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS) overvraagd

De Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS) om te investeren in een efficiënt warmtenet is zeer populair gebleken. Het kabinet heeft de subsidie gelanceerd om zoveel mogelijk woningen aardgasvrij te maken. 1 juni 2023 kon u deze subsidie aanvragen en op 6 juni 2023 was het budget van de Warmtenetten Investeringssubsidie overvraagd. Dit betekent dat er meer aanvragen zijn ingediend dan budget beschikbaar is. Meestal keurt RVO niet alle aanvragen goed, u kunt dus gewoon uw aanvraag indienen.

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

Ondernemers die al plannen hebben liggen voor het aanleggen van een warmtenet om woningen aardgas vrij te maken komen in aanmerking voor subsidie. De subsidie is bedoeld bedrijven die snel kunnen starten met het aanleggen van de warmtenetten. Hierbij gaat het om warmtenetten voor kleinverbruikersaansluitingen, kleiner dan 100 kW en blokverwarmingsaansluitingen in de bestaande bouw.

Warmtenetten Investeringssubsidie overvraagd

Op dit moment zijn er meer aanvragen dan dat er budget beschikbaar is. RVO laat weten dat nieuwe aanvragen gewoon ingediend kunnen worden. Niet alle aanvragen worden namelijk goedgekeurd. In totaal is er € 150 miljoen beschikbaar, waarvan u maximaal € 20 miljoen per project ontvangt. Aanvragen kan nog tot en met 16 december 2023.

Let er op dat de aanleg van het warmtenet binnen 3 jaar na het ontvangen van subsidie gestart moet zijn.

Subsidieondersteuning met Hezelburcht

Heeft u nog vragen over de WIS of kunt u hulp gebruiken met het aanvragen hiervan? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00