Eureka netwerk

Voor wie?

Start-ups, mkb’ers, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen

Voor wat?

R&D- en innovatieprojecten

Advies over dit programma

Het Eureka netwerk is een van de grootste netwerken voor internationale samenwerking op het gebied van R&D en innovatie. Meer dan 45 landen nemen regelmatig deel aan de oproepen van Eureka. Ontdek de financieringsmogelijkheden die Eureka te bieden heeft voor uw project of organisatie.

Wat maakt Eureka interessant voor u?

Realiseer en lanceer uw innovatie zowel in eigen land als in het buitenland met de hulp van Eureka. Het netwerk biedt een aantal interessant voordelen die u kunnen helpen bij het waarmaken van deze ambities. Eureka:

 1. biedt toegang tot overheidsfinanciering. Daarnaast raken investeerders vaak geïnteresseerd in bedrijven die aan de Eureka programma’s en oproepen deelnemen;
 2. stimuleert internationale samenwerking tussen u en partners in binnen- en buitenland. U wordt aangemoedigd om nieuwe onderzoeks- en zakenrelaties op te bouwen door expertises te combineren, kennis uit te wisselen, middelen en capaciteiten te verbeteren en risico’s te beperken;
 3. stimuleert de uitbreiding naar nieuwe markten in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Sub-Sahara-Afrika;
 4. biedt persoonlijk advies aan van nationale projectcoördinatoren (NPC’s).

Programma’s en clusters

Eureka heeft verschillende financieringsprogramma’s en clusters. Deze clusters zijn thematische financieringsprogramma’s die worden aangestuurd door gemeenschappen bestaande uit (grote) bedrijven, mkb-ondernemingen, universiteiten, onderzoeksinstellingen en eindgebruikers:

 • CELTIC-NEXT Cluster voor next-generation communicatie
 • EUROGIA Cluster voor duurzame energieoplossingen
 • ITEA Cluster voor software-innovaties en digitale transitie
 • SMART Cluster voor geavanceerde maakindustrie
 • Xecs Cluster voor duurzame digitale transformatie in Electronic Components & Systems (ECS)
 • Eurostars programma voor de ontwikkeling van marktgerichte innovatieve producten, processen en diensten
 • Globalstars programma voor de verkenning van nieuwe markten en internationaal-georiënteerde R&D-activiteiten

Meer weten over de subsidiekansen van het Eureka netwerk

Wilt u innoveren én uw internationale ambities realiseren? Eureka biedt verschillende financieringsinstrumenten die samenwerking met internationale partners stimuleert en die u ondersteunen bij het ontwikkelen en lanceren van uw innovatie op nieuwe markten! Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie over het Eureka netwerk en welke programma’s interessant zijn voor uw project.

contact

Bent u geïnteresseerd in een van de Eureka programma’s of clusters? Bespreek de mogelijkheden samen met een van onze specialisten! Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: