Xecs Cluster

Voor wie?

Ambitieuze mkb’ers, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen

Voor wat?

Samenwerkingsprojecten op het gebied van Electronic Components & Systems (ECS)

Wanneer aanvragen?

23 februari 2023: project outlines (gesloten)

25 mei 2023: full project proposals

Advies over Xecs Cluster

Bouw uw consortium op, ontvang subsidie en beheer uw samenwerkingsproject(en) met behulp van het Eureka Cluster Xecs. Xecs brengt partners die actief zijn op het gebied van Electronic Components & Systems (ECS) samen in onderzoeks- en innovatie-ecosystemen. De cluster staat open voor mkb-ondernemingen, grote bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen met de ambitie om op internationaal niveau samen te werken en hun projecten naar een hoger niveau te tillen.

De tweede Xecs call is op 29 september 2022 gelanceerd! Project outlines konden tot 23 februari 2023 ingediend worden, full project proposals kunt u nog tot 25 mei 2023 indienen.

Over Xecs

Het cluster is speciaal opgezet om de ontwikkeling van duurzame industriële innovaties in de ECS-gemeenschap te stimuleren en te versnellen. Zo wordt het ontwerpen van ontwrichtende innovaties aangemoedigd en maakt de cluster duurzame concurrentiekracht en groei mogelijk voor alle partners die bij een Xecs-project betrokken zijn.

Xecs is de opvolger van de succesvolle Penta en Euripides Clusters. Deze twee clusters hebben samen diverse oproepen gelanceerd en hebben in zes jaar tijd voor meer dan € 400 miljoen aan projecten gestimuleerd waar meer dan 500 partners bij betrokken zijn geweest. De Eureka-clusters tonen het belang aan van baanbrekende innovaties en het vermogen om wereldwijde impact te maken door samen te innoveren.

Uw project kan het verschil maken

Heeft Xecs uw interesse gewekt? Uw project kan in aanmerking komen voor subsidie als het voldoet aan de volgende criteria:

  • Uw project is industrie-gedreven, technisch innovatief en toepassingsgericht.
  • Uw project richt zich op de ontwikkeling van een innovatief product, proces of dienst.
  • Uw project weerspiegelt de marktvraag, de aantrekkingskracht op de markt en de marktverwachtingen ten minste twee jaar na de voltooiing van het project.
  • Binnen ieder consortium moeten er ten minste twee partners betrokken zijn uit minstens twee verschillende Eureka-landen, die ten minste een essentieel deel van de gehele ECS-waardeketen bestrijken.

Xecs-fasen

Bij deelname zal u de volgende vier fasen doorlopen:

  • Projectidee-ontwikkeling: ontwikkel potentiële ideeën en ga opzoek naar mogelijke partners voor uw project;
  • Opbouwen van uw consortium: Na de lancering van de call gaat u verder met het uitwerken van uw projectidee(ën), nodigt u partners uit om mee te doen aan uw project of sluit u zelf aan bij andere projecten. Xecs zal in deze periode evenementen organiseren om het netwerken en het uitwisselen van ideeën te stimuleren;
  • Projectindiening en -evaluatie: het aanvraagproces bestaat uit twee fasen, de Project Outline en een Full Project Proposal (FPP). Na de FPP wordt bekendgemaakt of u in aanmerking komt voor subsidie;
  • Projectmanagement: nadat de subsidietoekenning is bevestigd, wordt uw project gelanceerd tijdens een ‘kick off’-bijeenkomst. Gedurende uw project zal u onder andere ook aan de slag moeten gaan met het geregeld bijhouden van de administratie en het evalueren van het proces.

Optimale ondersteuning door Hezelburcht

Is uw interesse gewekt en overweegt u een aanvraag in te dienen? Onze specialisten ondersteunen u graag bij uw Xecs-aanvraag. Zij kunnen u adviseren en ondersteunen bij iedere stap van het subsidieverwervingsproces. Zij kunnen u ook begeleiden bij het in goede banen leiden van uw projectmanagement door dit geheel of gedeeltelijk over te nemen. Vooral bij een internationaal georiënteerde oproep als van de Xecs Cluster zal dit een waardevolle aanwinst zijn voor het succes van uw project en subsidieaanvraag. Neem contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

EUREKA Clusters
Gerelateerde subsidie EUREKA Clusters
De EUREKA Clusters (CELTIC-Next, EUROGIA, ITEA3 en PENTA-EURIPIDES) willen in samenwerking met lokal...Lees verder

contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek! Stuur een bericht naar info@hezelburcht.com, bel ons op 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: