Universitair Medisch Centrum Utrecht – INTRECOM

Niet in staat zijn om te communiceren terwijl je nog steeds bij bewustzijn bent, is een gruwelijk vooruitzicht voor veel patiënten wereldwijd. Patiënten met motor-neuronaandoeningen, trauma of beroerte lopen het risico volledige spiercontrole te verliezen, wat leidt tot het Locked-In Syndroom (LIS). Hierdoor raken ze volledig verlamd raken en zijn niet in staat zijn om te communiceren. Dit is een ondraaglijke, angstige situatie met een zeer lage kwaliteit van leven en extreme zorglast voor patiënten, familie en zorgverleners.

INTRECOM

Intracranial Neuro Telemetry to REstore COMmunication (INTRECOM) zal een doorbraak bieden voor deze patiënten door een nieuwe, volledig implanteerbare Brain-Computer Interface (BCI) technologie te ontwikkelen die real-time spraakdecodering en gebruik in de thuisomgeving mogelijk maakt. Dit BCI-systeem overstijgt de huidige technologie aanzienlijk door een apparaat met hoge resolutie en duurzaamheid te bieden, waarbij state-of-the-art hardware- en softwareoplossingen op basis van AI worden gecombineerd om LIS-patiënten uit hun isolement te bevrijden.

Universitair Medisch Centrum Utrecht 

Het EIC Pathfinder Challenge programma heeft de subsidieaanvraag van het Universitair Medisch Centrum Utrecht voor het project Intrecom gehonoreerd. De consortiumleden van dit project zijn:

  • Technische Universiteit Graz (Oostenrijk)
  • Cortec GmbH (Duitsland)
  • Wyss Center (Zwitserland)

 

Meer informatie over dit project vindt u op de website van UMCU

Brain Computer Interfaces for paralyzed people

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00