Radboud Universiteit & Fontys Hogeschool – Robotlab

Een revolutionair robotlab waar chemie en kunstmatige intelligentie (AI) gecombineerd wordt. Het klinkt bijna als iets uit een sci-fi film, maar niets is minder waar. Chemisch onderzoek, robotica en AI worden bij elkaar gebracht in het onderzoeksprogramma ‘Robotlab: De Revolutie van Zelfdenkende Moleculaire Systemen’ van de Radboud Universiteit.

Robotlab: De Revolutie van Zelfdenkende Moleculaire Systemen

Het robotlab wordt, onder leiding van hoogleraar Fysisch-organische chemie Wilhelm Huck, ontwikkeld door de Radboud Universiteit en Fontys Hogeschool Eindhoven. Het doel is om een lab te creëren waarin alle processen geautomatiseerd en op elkaar aangesloten zijn. Het lab kan hierdoor veel meer en beter te controleren experimenten uitvoeren dan in een ‘regulier’ lab waarin slechts een deel van de processen geautomatiseerd zijn.

Daarnaast zullen de AI-componenten het mogelijk maken om nieuwe chemische producten of formuleringen te ontwikkelen die meer zijn gebaseerde op big data en systematische analyse en minder op intuïtie en trial & error. Het robotlab transformeert hiermee hoe chemie bedreven wordt!

Het robotlab ontvangt een Nationaal Groeifonds toekenning

Het project is met een prachtige toekenning vanuit het Nationaal Groeifonds gehonoreerd. Om het robotlab te verwezenlijken heeft het voorstel een toekenning van € 97 miljoen ontvangen. Een indrukwekkende prestatie aangezien alleen de grootste projecten die een bijdrage leveren aan structurele economische groei in Nederland gekozen worden voor financiering uit dit groeifonds. Hezelburcht heeft vanuit een mooie samenwerking een bijdrage geleverd aan het binnenhalen van deze toekenning.

Nationaal Groeifonds
Gerelateerde subsidie Nationaal Groeifonds
Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard in projecten ...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00