Holland Container Innovations

Door de continue groei van de wereldhandel en distributie van goederen, is de vraag naar containers voor transport alleen maar toegenomen. Volgens schattingen zijn echter ongeveer 40% van de containers die vervoerd worden leeg. Een groot nadeel voor het internationale transport, want een lege container neemt kostbare ruimte in beslag. Het Nederlandse bedrijf Holland Container Innovations ontwikkelde daarom inklapbare containers. De containers voldoen aan exact dezelfde eisen als standaard containers en zijn derhalve bruikbaar voor vervoer over land en zee, maar ook voor opslag. Doordat zij kunnen worden ingeklapt tot een kwart voor de normale omvang levert het initiatief een flinke kostenbesparing op. Daarnaast zijn de 4FOLD containers ook CO2 besparend.

Horizon 2020 SME Instrument toegekend

Vanuit het SME Instrument van het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 kreeg HCI financiering voor een onderzoek naar de commerciële haalbaarheid van het product. Deze financiële stimulans helpt bij het sneller in de markt zetten van de containers.

Hezelburcht verzorgde de subsidieaanvraag voor HCI. De selectie bij de Europese Commissie was streng. In totaal kwamen er 2.666 aanvragen binnen. Uiteindelijk kregen 155 kleine en middelgrote ondernemingen uit 21 landen EU-financiering om hun innovatiestrategie te ontwikkelen. Vier van die bedrijven kwamen uit Nederland, waarvan HCI er één was.

 

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00