Battery Competence Cluster – NL

Battery Competence Cluster – NL (BCC-NL) is een innovatieprogramma om in Nederland een sterk batterijen-ecosysteem te ontwikkelen. De industrie, kennisinstellingen en brancheverenigingen bundelen hun krachten samen met BCC-NL om kennis en competenties op te bouwen op het gebied van batterijtechnologie. De publiek-private samenwerking verenigt de batterij-, transport- en energie-industrie van Nederland om de mogelijkheden van de energietransitie en batterijtechnologie te benutten en vooral te versnellen.

Nationaal Groeifonds voor ‘Material independence & Circular Batteries’

BCC-NL heeft een ambitieus voorstel ingediend bij het Nationaal Groeifonds, waarbij meer dan 60 bedrijven en kennisinstellingen betrokken zijn. Het doel van dit voorstel – met de naam ‘Material Independence & Circular Batteries’ – is om marktkansen te benutten en Nederland minder afhankelijk te maken van schaarse en kritieke grondstoffen voor batterijen. Het project legt de nadruk op duurzame en circulaire batterijen, die van groot belang zijn voor de Nederlandse heavy-duty mobiliteitssector en voor het versterken van het elektriciteitsnet. De totale omvang van het project ligt rond de € 800 miljoen. De subsidie die aan het project is toegekend vanuit de derde ronde van het Nationaal Groeifonds bedraagt € 296 miljoen.

Nationaal Groeifonds - Battery Competence Cluster - NL

Complete ondersteuning van Hezelburcht

Hezelburcht heeft het Battery Competence Cluster – NL ondersteund bij het aanvragen van het Nationaal Groeifonds. Wij hebben uitgebreide inhoudelijke ondersteuning kunnen bieden door specialisten in te zetten uit verschillende expertisegebieden, het project heeft tenslotte raakvlakken met diverse sectoren. Collega’s van expertiseteams Automotive, Chemie, Sustainability en High Tech hebben hun waarde toegevoegd aan de aanvraag! Daarnaast was Hezelburcht verantwoordelijk voor het maken van een professionele lay-out en hebben wij meer dan 20 visuals en infographics gemaakt die de Nationaal Groeifonds-aanvraag naar een nog hoger niveau tillen. Wij zijn trots op dit geweldige project dat wezenlijk gaat bijdragen aan de duurzame groei van ons land!

Meer weten over deze showcase?

Neem contact op!

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00