ZonMw geeft vervolg aan actieprogramma Verward Gedrag: Grip op Onbegrip

Het ZonMw Actieprogramma ‘Lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag’, kortweg ‘Verward Gedrag’, krijgt een vervolg met een andere naam én een bredere focus: Grip op Onbegrip. Het programma richt zich op een brede groep mensen met ‘onbegrepen gedrag’. Deze groep mensen vallen vaak tussen wal en schip en hebben te maken met een opeenstapeling van problemen op meerdere levensgebieden. Uw projectidee kan het antwoord zijn op deze problemen.

Vervolg Grip op Onbegrip

Na het succesvolle programma Verward Gedrag, gericht op lokale initiatieven, wordt er voor Grip op Onbegrip de komende vier jaar € 50 miljoen uitgetrokken. Hierbij ligt de focus op een brede en domeinoverstijgende aanpak. Het idee is om de succesvolle lokale initiatieven uit te breiden en op te schalen naar regionale netwerken. Hierin werken het sociaal-, zorg- én veiligheidsdomein samen. Van belang is een samenwerking aan te gaan waarbij leren centraal staat en wordt gezocht naar een oplossing die zoveel mogelijk lokaal wordt opgepakt.

Doel van het programma

Samengevat ligt de focus van het nieuwe programma op:

  • Mensen met ‘onbegrepen gedrag’, oftewel mensen die tijdelijk de grip op hun leven kunnen verliezen als ze niet geholpen willen worden.
  • Ondersteuning van regionale, lerende netwerken: een samenwerking tussen sociaal, zorg en veiligheidsdomein.
  • Samenwerking tussen verschillende soorten hulp- en zorgverleners (ervaringsdeskundigen, naasten, praktijkprofessionals, beleidsmakers, onderzoekers en opleiders).

Eerste twee subsidierondes

In augustus worden de eerste twee subsidieoproepen gepubliceerd. Hieronder leest u wat er tot nu toe over deze rondes bekend is:

Subsidieoproep Startfase regionale kenniswerkplaatsen

Deadline: dinsdag 26 oktober 2021

Potentiële regionale kenniswerkplaatsen kunnen een startsubsidie aanvragen voor een periode van drie maanden. Na afloop van deze startfase van drie maanden kunnen uitgewerkte subsidievragen worden ingediend die bestaan uit: 1) een regionale visie, en 2) een aantal samenhangende projecten.

Subsidieoproep Zorg & veiligheid

Deadline: donderdag 14 oktober 2021

Partijen uit de veiligheidsregio’s kunnen aanvragen indienen gericht op het inrichten van een leer- en verbetercyclus, en daaraan verbonden één of meerdere inhoudelijke thema’s.

Meer informatie over Grip op Onbegrip?

Wij informeren u tijdig als er meer bekend is over dit vervolgprogramma. Houd hiervoor onze website goed in de gaten. Wilt u alvast de subsidiemogelijkheden voor uw project bespreken? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

contact

Neem contact op voor meer informatie over het Actieprogramma Grip op Onbegrip!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00