Weet u de weg naar logistieke subsidies?

Nederland wordt ook wel de ‘gateway to Europe’ genoemd door haar gunstige geografische positie, geavanceerde infrastructuur en toonaangevende rol in de Europese import en export van goederen. Om haar sterke positie in de logistieke sector uit te bouwen, zet Nederland (Europese) subsidieprogramma’s in die innovatie, infrastructuur en verduurzaming binnen de transportsector stimuleren. Onder andere de realisatie van een efficiënt en sterk (trans-Europees) transportnetwerk, alternatieve brandstoftoepassingen zoals LNG en (waterstof)elektrisch en modal shift worden door middel van deze subsidieprogramma’s gestimuleerd.

Landelijke subsidieregelingen voor transport projecten

In het nationale subsidieprogramma Beter Benutten wordt er ingezet op het verbeteren van de bereikbaarheid in de drukste regio’s. Het slimmer gebruikmaken van de bestaande mogelijkheden en het slimmer aanbieden van de mobiliteit staan binnen het programma centraal. Voor samenwerkende mkb-ondernemers die zich richten op internationale logistiek en supply chain regie biedt de MIT-regeling interessante mogelijkheden. Heeft u een innovatieproject gericht op het verminderen van de CO₂-uitstoot in de transport of supply chain? De DKTI-Transport steunt initiatieven die bijdragen aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen.

Europese subsidieregelingen gericht op logistiek

Om internationaal concurrerend en toekomstbestendig te zijn, vraagt Europa om efficiënt, veilig en duurzaam transport. Europese subsidieprogramma’s stimuleren en verduurzamen daarom de Europese logistieke sector en de transportinfrastructuur. De belangrijkste programma’s zijn CEF Transport, Horizon 2020 Transport en Interreg. Houd er rekening mee dat het aanvragen van Europese subsidies relatief gezien meer tijd vergt vanwege de complexiteit van de aanvragen. Hier staat tegenover dat Europese subsidiebedragen beduidend hoger zijn.

Verken de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor transport gerelateerde projecten? Onze specialisten onderzoeken graag de mogelijkheden op regionaal, nationaal en Europees niveau. Met onze expertise vertalen uw projectplan naar een kansrijke subsidieaanvraag. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Neem contact op!

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie over subsidies of een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00