Vierde en laatste ronde Impulsaanpak Winkelgebieden (IW) 20 mei 2024 open

Veel gemeenten hebben te maken met de groei van leegstand in binnenstedelijke winkelgebieden. Winkelgebieden worden daardoor steeds minder aantrekkelijk. De subsidie Impulsaanpak Winkelgebieden (IW) 2024. helpt gemeenten om dit te voorkomen. En om meer woningen en groen te creëren in binnenstedelijke winkelgebieden. De regeling bestaat uit vier openstellingsperiodes. Na drie succesvolle openstellingen, start op 20 mei tot 1 juli 2024 de vierde en laatste openstelling waarin gemeenten een aanvraag kunnen doen.

Waarvoor kunt u Impulsaanpak Winkelgebieden aanvragen in 2024?

Gemeenten kunnen IW aanvragen wanneer zij het winkelgebied in de desbetreffende omgeving willen aanpakken. Hiermee kunt u binnenstedelijke winkelgebieden opknappen en aantrekkelijker maken voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Samen met investeerders wordt er geïnvesteerd in de omgeving om deze gebieden geheel te verbeteren op zowel korte als lange termijn. Ook kan er daarnaast financiële steun aangevraagd worden wanneer de gemeente samenwerkt met maatschappelijke partners om winkelgebieden te vernieuwen. Er is in totaal € 22 miljoen beschikbaar voor projecten in 2024.

Voorwaarden IW 2024

Om de Impulsaanpak Winkelgebieden aan te kunnen vragen moet er voldaan worden aan een aantal voorwaardes:

  • Het project valt binnen een binnenstedelijk winkelgebied en is een geografisch aaneengesloten gebied.
  • Tenminste twee private partijen zijn aangesloten bij de transformatie en investeren zelf ook in het projectgebied.
  • Het project heeft een onrendabele top van minimaal 1 miljoen en de aanvraag bedraagt maximaal 5 miljoen (exclusief BTW) per project.
  • U levert een college- of raadbesluit waaruit blijkt dat de gemeente het publieke deel van de onrendabele top financiert.

Als u eerder een aanvraag heeft gedaan voor de IW en deze is afgekeurd, mag u nogmaals een aanvraag indienen.

IW subsidie aanvragen

Wilt u als gemeente de Impulsaanpak Winkelgebieden (IW) aanvragen? Onze ervaren specialisten kijken graag met u mee. We hebben reeds diverse gemeenten succesvol ondersteund bij het verkrijgen van deze subsidie. Neem contact op met ons team van specialisten voor een vrijblijvend advies via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

Contact

Heeft u vragen over de subsidie voor Impulsaanpak Winkelgebieden? Onze specialisten helpen u graag bij het optimaliseren van de subsidiemogelijkheden. Vul uw gegevens in voor een kennismaking:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00