Verordening Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 Provincie Gelderland

Vorige week maakte de provincie Gelderland de Verordening Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 bekend. Deze nieuwe verordening is de opvolger van de Verordening POP 3 subsidies provincie Gelderland (POP3GLD). Het doel van de nieuwe verordening is het ondersteunen van de verdere verduurzaming van de Gelderse agrarische sector.

Nationaal Strategisch Plan invulling voor Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

De Europese Commissie heeft op 13 december 2022 het Nationaal Strategisch Plan (NSP) goedgekeurd. Het NSP is de Nederlandse invulling van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2023-2027. De uitvoering van het NSP verloopt via Rijk en provincies. De nieuwe Verordening  Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 Provincie Gelderland vormt samen met nog vast te stellen openstellingsbesluiten de wettelijke basis voor de door de provincie te verstrekken NSP-subsidies in het kader van het Nederlands Nationaal Strategisch Plan GLB 2023-2027.

Verdeling in tien topics

De verordening kent tien verschillende paragrafen met ieder zijn eigen topic. Het beschikbare subsidiebudget, de subsidiabele activiteiten, de doelgroep en de voorwaarden zijn per paragraaf verschillend. Subsidieaanvragen kunnen na bekendmaking van een openstellingsbesluit bij de provincie Gelderland worden ingediend. De verordening onderscheidt de volgende paragrafen:

  • Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering;
  • Productieve investeringen groen- blauw en dierenwelzijn;
  • Niet-productieve investeringen op landbouwbedrijven;
  • Niet-productieve investeringen op niet-landbouwbedrijven;
  • Samenwerking voor innovatie in het kader van EIP;
  • Samenwerking integrale gebiedsontwikkeling;
  • Samenwerking voor plattelandsontwikkeling-LEADER – Uitvoering projecten LOS;
  • Samenwerking voor plattelandsontwikkeling-Leader – Kosten voor het beheer, de monitoring en de evaluatie van de LOS en de dynamisering ervan;
  • Samenwerking voor plattelandsontwikkeling-LEADER – Voorbereiding LOS GLB 2028-2034;
  • Kennis en informatie.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen over deze nieuwe verordening? Of wilt u meer informatie en bent u benieuwd of uw project binnen de agrarische sector in de provincie Gelderland in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan u graag te woord.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op voor meer informatie over Europese Landbouwsubsidies.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00