Vergroot de slagingskans van uw innovatieproject met MOOI subsidie

Vanaf 1 april 2022 kunt u een vooraanmelding indienen voor de MOOI subsidieregeling, ofwel Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie. Ontvang financiering voor samenwerkingsprojecten gericht op drastische CO2-reductie. Nog niet bekend met de MOOI subsidie? Lees hier alles wat u moet weten:

De innovatiethema’s van MOOI 2022

U kunt samen met andere vooruitstrevende partners subsidie aanvragen voor projecten die op grote schaal CO2-uitstoot kunnen reduceren. Uw project moet aansluiten bij één van de volgende innovatiethema’s van de MOOI:

 • Elektriciteit (budget: € 21 miljoen)
  • Maak het elektriciteitssysteem CO2-vrij met behulp van uw innovatieproject. De aandacht ligt op de opschaalbaarheid van duurzame energieopwek. Uw idee draagt bij aan een betrouwbare, schone en veilige energievoorziening.
 • Gebouwde omgeving (budget: € 24,4 miljoen)
  • Er is momenteel veel aandacht voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. MOOI biedt subsidie voor innovatieprojecten die helpen de gebouwde omgeving CO2-vrij te maken en tegelijkertijd oog hebben voor circulariteit, luchtkwaliteit en natuur.
 • Industrie (budget: € 21 miljoen)
  • Samen met uw consortium kunt u bijdragen aan het klimaatneutraal en circulair maken van de industrie. Binnen dit thema heeft uw project aandacht voor de verduurzaming van industriële warmte door procesvernieuwing en duurzame en circulaire bulk- en platformchemicaliën.

Meer weten over de MOOI? Neem contact op

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

De subsidie kan oplopen tot maximaal € 4 miljoen voor ieder MOOI-project. Voor projecten binnen de Gebouwde omgeving is dit € 7 miljoen. De vooraanmelding is vanaf 1 april tot en met 19 april 2022 open voor aanvragen. Volledige aanvragen kunnen vervolgens vanaf 1 juli tot en met 6 september ingediend worden.

De voorwaarden van MOOI 2022

Om in aanmerking te komen voor MOOI subsidie moet het project voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Uw innovatieplan is verwerkt in een voorstel met daarin SMART-opgestelde mijlpalen; Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.
 • Er is sprake van een integrale aanpak. Dit betekent dat de betrokken partijen verschillende expertise en perspectieven met zich mee brengen binnen het samenwerkingsverband.
 • Het samenwerkingsverband bestaat uit minimaal drie ondernemingen.
 • Uw project heeft een omvang van minimaal € 2 miljoen aan kosten.
 • Onderzoeksorganisaties mogen niet meer dan 50% van de subsidiabele kosten maken.

Spar met een specialist

Ontdek de subsidiekansen van de MOOI tijdens een vrijblijvende kennismaking. De specialisten van Hezelburcht bieden subsidieadvies en -ondersteuning van begin tot eind; van het opstellen van de aanvraag tot de administratieve zaken na toekenning. Dankzij deze volledige ontzorging kunt u zich volledig op uw project richten!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI subsidie)
Gerelateerde subsidie Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI subsidie)
Heeft u samen met partners een goed projectidee om drastisch CO2-reductie te realiseren? Maar zoekt ...Lees verder

contact

Heeft u advies of hulp nodig bij het vinden van de juiste subsidie voor uw project? Wij helpen u graag:

Spar met een specialist over de MOOI subsidie!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00