Verduurzaam de industrie met deze subsidies van Topsector Energie

Bent u actief in de industrie sector en heeft u goede ideeën waarmee de sector verduurzaamd kan worden? Met zowel TSE Industrie studies als TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) kunt u uw duurzaamheidsambities realiseren. Lees hier meer over deze regelingen van Topsector Energie.

TSE Industrie studies

Van 1 april tot en met 31 maart 2022 kunt u subsidie aanvragen voor het onderzoeken van de haalbaarheid van een pilotproject, demonstratieproject of een uitontwikkelde technologie. De focus van uw project ligt op het verminderen van de CO2-uitstoot en sluit aan bij een van de zes onderstaande programmalijnen:

  1. Sluiting van industriële ketens.
  2. Een CO2-vrij industrieel warmtesysteem
  3. Maximale elektrificatie en radicaal vernieuwde processen
  4. CCUS (Carbon Capture, Utilization and Storage)
  5. Overige CO2-verlagende maatregelen
  6. Milieu-investering in uitontwikkelde technologie

Er is een totaal budget van € 10,6 miljoen beschikbaar. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen voor uw project? Onze specialisten zoeken dit graag voor u uit.

Lees meer over TSE Industrie studies.

TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O)

Voert u onderzoek uit naar mogelijkheden voor goedkopere, klimaatneutrale en/of circulaire producten en diensten? In samenwerking met andere partijen kunt u dan subsidie aanvragen vanuit TSE Industrie O&O. De innovatie die u onderzoekt is van toegevoegde waarde voor de industriële sector in Nederland. Uw innovatie moet een bijdrage leveren aan:

  • de sluiting van industriële ketens;
  • een slim proces van industriële clusters en bedrijven. Uw ontwerp richt zich op een CO2-vrij industrieel warmtesysteem en klimaatneutraal energie- en warmtesysteem;
  • een compleet klimaatneutraal productieproces in 2050.

Er is een budget van € 1,9 miljoen beschikbaar. U kunt voor uw project een subsidie van tot wel € 500.000 krijgen. Interesse? Een aanvraag indienen kan sinds 1 april en de tender is tot en met 17 mei 2022 open.

Lees meer over TSE Industrie O&O.

Persoonlijk advies

Onze specialisten hebben geruime ervaring met het aanvragen van diverse Topsector Energie subsidies voor grootschalige samenwerkingsprojecten in de industrie. Laat u optimaal ondersteunen bij uw aanvraag zodat u geen enkele subsidiekans misloopt. Neem contact op voor meer informatie over de regelingen en onze dienstverlening.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Topsector Energie (TSE) subsidies
Gerelateerde subsidie Topsector Energie (TSE) subsidies
Vanuit de Topsector Energie (TSE) zijn er jaarlijks diverse subsidiemogelijkheden voor onder andere ...Lees verder

contact

Graag persoonlijk advies over de mogelijkheden van deze Topsector Energie subsidieregelingen? Neem contact op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00