Uw milieuvriendelijke techniek op de Milieulijst 2024? Dien uiterlijk 15 juni uw voorstel in

Bent u een leverancier van milieuvriendelijk technieken? Innovatieve technieken die een aanzienlijk milieuvoordeel opleveren? Zet deze dan op de Milieulijst 2024 en zorg ervoor dat uw afnemers belastingvoordeel krijgen bij de aanschaf van uw technieken! Dit jaar moeten voorstellen eerder worden ingediend dan voorgaande jaren, u heeft uiterlijk tot 15 juni 2023 om uw voorstel in te dienen.

Wat is de Milieulijst 2024?

Op de Milieulijst staan ieder jaar ongeveer 350 milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. Bedrijven die investeren in deze bedrijfsmiddelen of technieken krijgen belastingvoordeel vanuit de MIA of VAMIL, extra interessant voor de verkoop van uw producten dus! Ieder jaar kunnen leveranciers van innovatieve milieuvriendelijke technieken een voorstel doen om hun product(en) op laten nemen de Milieulijst voor het daaropvolgende jaar. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordelen de voorstellen en passen de lijst aan.

Waar moet uw voorstel voor de Milieulijst 2024 aan voldoen?

De voorstellen worden door RVO getoetst aan een aantal eisen:

  • Het MIA/ Vamil-voordeel is niet voor investeringen in technieken bedoeld die zich zonder MIA/ Vamil-steun al in korte tijd terugverdienen;
  • de techniek moet voor voldoende milieuvoordeel zorgen;
  • de techniek moet aansluiten bij de belangrijkste punten uit het milieubeleid: denk hierbij aan technieken die een circulaire economie of klimaatadaptie verbeteren.

De Europese staatssteunregels zijn ook erg belangrijk bij het opstellen van de Milieulijst 2024. Deze regels zijn aangepast, waardoor uw voorstel eerder dan vorige jaren ingediend moet worden. Namelijk uiterlijk 15 juni 2023.

Ervaring met het indienen van een voorstel

Benieuwd of uw techniek in aanmerking komt voor de Milieulijst 2024? En wilt u weten wat de vervolgstappen zijn? Onze duurzaamheidsspecialisten hebben diverse keren een techniek op laten nemen op de Milieulijst. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00