€ 10 miljoen beschikbaar voor eerste tender SRGO subsidie

Vanaf 1 juli 2024 is de eerste tender van de Subsidieregeling Regeneratief Geneeskundige Onderzoeksprojecten (SRGO) geopend. Met deze regeling krijgt u steun wanneer u als mkb’er investeert in innovatieve onderzoeksprojecten binnen de regeneratieve geneeskunde. De regeling bestaat uit drie tenders. Voor de eerste tender is een budget van € 10 miljoen beschikbaar gesteld.

Voor wie is de subsidieregeling?

Om in aanmerking te komen voor SRGO subsidie moet uw samenwerkingsproject bestaan uit minimaal één mkb’er en minimaal één wetenschappelijke instelling. Deze subsidie is speciaal voor samenwerkingsprojecten. De regeling wordt aangevraagd door de penvoerder, in dit geval altijd de mkb’er. Als mkb’er moet u gevestigd zijn in Nederland. De wetenschappelijke instelling mag gevestigd zijn in zowel Nederland als andere landen binnen de Europese Unie.

Hoogte van de subsidie

De regeling bestaat uit een subsidiebedrag en een lening. Per onderzoeksproject kan er maximaal € 3 miljoen aangevraagd worden, waarvan maximaal 60% bestaat uit een lening en maximaal 40% bestaat uit subsidie. De hoogte van het te verstrekken bedrag verschilt voor de bedrijven en wetenschappelijke instellingen:

  • Mkb: Er wordt een geldlening van maximaal 50% verstrekt voor eigen onderzoekskosten. Hierbij moet de geldlening minimaal 60% van de totale projectkosten zijn.
  • Wetenschappelijke instellingen: Het bedrag is afhankelijk van het soort onderzoek. Voor fundamenteel onderzoek is dit 100%, voor industrieel onderzoek 50% en voor experimenteel onderzoek is dit 25%. Hierbij is het subsidiebedrag maximaal 40% van de totale projectkosten.

Welke projecten komen in aanmerking voor SRGO?

De Subsidieregeling Regeneratief Geneeskundige Onderzoeksprojecten is opgezet om innovatie binnen dit vakgebied te stimuleren, het delen van kennis te bevorderen en om de gezondheidszorg zowel te verbeteren als efficiënter te maken. SRGO moedigt mkb’ers en wetenschappelijke instellingen aan om samen te werken bij het onderzoeken en ontwikkelen van producten en diensten binnen de regeneratieve geneeskunde. Dit geeft de mogelijkheid om onderzoek beter af te stemmen op de behoefte van de markt. Binnen het onderzoeksproject moet er onderzoek worden gedaan wat zowel wetenschappelijk als commercieel waardevol is. Een project heeft minimaal een omvang van € 500.000,- en de bijdrage per projectpartner is minimaal € 125.000, -.

Toekennen van SRGO subsidie

Aanvragen voor SRGO subsidie worden beoordeeld op verschillende criteria, wat zorgt voor een rangschikking. Aanvragen die boven de drempel uitkomen en binnen het beschikbare budget vallen, krijgen een subsidietoekenning. Binnen 13 weken na sluiting van de aanvraagperiode wordt er besloten wie deze toekenning ontvangt. Om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor deze projectbijdrage is het van belang om een complete aanvraag in te dienen. Onze specialisten helpen u daar graag bij. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten om te sparren over uw mogelijkheden. Contact opnemen kan via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

Contact

Bent u benieuwd of uw project een onderzoeksproject binnen de regeneratieve geneeskunde is? Vul uw gegevens in en één van onze specialisten neemt contact met u op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00