SRGO subsidie

Subsidieregeling voor biomedische innovatieprojecten van startups en scale-ups. De Subsidieregeling Regeneratief Geneeskundige Onderzoeksprojecten (SRGO) ondersteunt innovatieve projecten binnen de ‘regeneratieve geneeskunde’. Deze regeling is een combinatie van subsidie en een lening. Regeneratieve geneeskunde is een vakgebied waarbij er gebruik wordt gemaakt van de capaciteit van het lichaam om zichzelf te genezen. Mkb’ers die samenwerken met wetenschappelijke instellingen kunnen subsidie aanvragen binnen de SRGO regeling. In totaal is er 30 miljoen beschikbaar, dit wordt onderverdeeld in drie tenders. Voor de eerste tender is een budget van € 10 miljoen beschikbaar, subsidie gaat naar de best scorende projecten. Hiermee kunt u maximaal € 3 miljoen aanvragen voor een samenwerkingsproject, waarvan minimaal 60% lening en maximaal 40% subsidie is.

Subsidieregeling voor regeneratieve geneeskunde

Gezondheidszorg kan met behulp van regeneratieve geneeskunde weer een stukje beter worden. Daarom stimuleert de SRGO regeling ontwikkelingen op gebied van regeneratieve geneeskunde. Hierbij wordt samenwerking tussen wetenschap en het bedrijfsleven aangemoedigd. Belangrijk bij deze subsidie is dat er onderzoek wordt gedaan dat zowel wetenschappelijk als commercieel waardevol is voor de sector.

Voor wie is de SRGO subsidie?

Een samenwerkingsverband bevat tenminste één mkb-onderneming en één wetenschappelijke instelling. Hierbij mag de wetenschappelijke instelling zowel binnen Nederland als binnen de Europese Unie gevestigd zijn.

Onder de naam RegMed XB (regeneratieve medicine crossing borders) werken wetenschappelijke instellingen en bedrijven uit de top van Nederland en Vlaanderen samen. Eén van de pijlers die hieronder valt is gericht op samenwerkingen tussen wetenschappelijke instellingen en mkb-ondernemingen.

Welke projecten komen in aanmerking?

Een innovatieproject is gericht op het ontwikkelen van een product of dienst in de regeneratieve geneeskunde. Oftewel ontwikkelingen op gebied van de herstellende capaciteiten van het lichaam, om zodoende weefsel, cellen of organen te herstellen. Projecten die zich richten op regeneratief geneeskundige behandelmethoden op het deelgebied van orgaandonatie en orgaantransplantatie krijgen extra aandacht in deze regeling. Nieuwe en verbeterde behandelingen kunnen er namelijk zorgen voor vermindering van orgaantekorten.

Voorwaarden voor SRGO subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

  • De onderneming heeft een track-record wat betreft commercialisatie of klinische ontwikkeling
    • Voor een onderneming die een ‘regeneratief geneeskundig behandelmethode’ ontwikkelt, betekent dit dat zij minstens de klinische fase bereikt moeten hebben
    • Voor een onderneming die actief is op het gebied van een ondersteunende of ‘enabling’ technologie betekent dit dat zij een product succesvol op de markt gebracht moeten hebben
  • De kosten die voor subsidie in aanmerking komen, zijn minimaal € 500.000
  • De bijdrage per projectpartner is minimaal € 125.000

SRGO subsidie aanvragen in 2024

De startdatum van de subsidie is maandag 1 juli 2024 om 9:00 uur. Aanvragen kunnen worden ingediend tot maandag 2 december 2024 17:00 uur. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor Subsidieregeling Regeneratief Geneeskundige Onderzoeksprojecten (SRGO)? Of kunt u hulp gebruiken bij het indienen van uw aanvraag? Onze specialisten helpen u graag! Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Contact

Advies nodig over SRGO? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00