EIC Accelerator 2024 open voor revolutionaire ontwikkelingen

De EIC Accelerator is in 2024 weer open voor aanvragen. Het programma helpt innovatieve mkb’ers om impactvolle innovaties te ontwikkelen en sneller op te schalen. Alleen de meest revolutionaire ontwikkelingen komen in aanmerking voor subsidie en financiering vanuit het EIC Accelerator programma. Omdat dit soort innovaties vaak een lange terugverdientijd hebben is dit programma een uitgelezen kans om genoeg financiering te krijgen om die periode te overbruggen. Vraag EIC Accelerator aan in 2024:

 ‘Open’ aanvragen of ‘Challenges’

De EIC Accelerator kent twee typen aanvragen. De EIC Accelerator Open is beschikbaar voor alle thema’s, en de EIC Accelerator Challenges zijn projecten die zich moeten richten op vooraf gedefinieerde uitdagingen. Er is in 2024 in totaal € 675 miljoen beschikbaar voor EIC Accelerator, € 375 miljoen gaat naar de Open aanvragen en € 300 miljoen naar de Challenges. De uitdagingen van de Challenges in 2024 zijn:

  • Human Centric Generative AI made in Europe (€ 50 miljoen budget)
  • Enabling virtual worlds and augmented interaction in high-impact applications to support the realisation of Industry 5.0 (€ 50 miljoen budget)
  • Enabling the smart edge and quantum technology components (€ 50 miljoen budget)
  • Food from precision fermentation and algae (€ 50 miljoen budget)
  • Monoclonal antibody-based therapeutics for new variants of emerging viruses (€ 50 miljoen budget)
  • Renewable energy sources and their whole value chain (€ 50 miljoen budget)

Aanvragen van EIC Accelerator in 2024

Aanvragen kunnen nu ingediend worden, waarbij u eerst een korte aanvraag moet indienen en daarna een akkoord moet krijgen voor een volledige aanvraag. Voldoet uw aanvraag? Dan wordt u daarna uitgenodigd om uw project te pitchen voor een EIC-jury tijdens een interview. Hiervoor zijn de cut-off datums en interviews als volgt:

  • Cut-off datum 13 maart 2024 (interviews: 10-14 juni 2024)
  • Cut-off datum 3 oktober 2024 (interviews: 13-17 januari 2025)

Hulp bij het aanvragen van EIC Accelerator

Wilt u graag hulp bij het aanvragen van EIC Accelerator? Schakel onze specialisten in. Onze specialisten zijn experts uit uw vakgebied en tillen uw aanvraag naar een hoger niveau. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende kennismaking. Bel naar 088 495 20 00 of stuur een mail naar info@hezelburcht.com.

Contact

Meer informatie over de EIC Accelerator in 2024? Neem contact op voor een kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00