Subsidieoproep ‘Opkomende sleuteltechnologieën’ voor vernieuwende, disruptieve ideeën

Er is een nieuwe subsidieoproep open van NWO: ‘Opkomende sleuteltechnologieën’. Een interessante subsidiekans voor vernieuwende en disruptieve ideeën die veelbelovend zijn en breed toegepast kunnen worden. Werkt u samen met partners aan zo’n technologie? Dan komt uw idee misschien wel in aanmerking voor subsidie vanuit deze NWO oproep.

Voor wie?

Samen met uw consortium wilt u de volgende ontwikkelstap maken voor uw project. Om in aanmerking te komen moet het consortium bestaan uit een hoofdaanvrager en één of meerdere medeaanvragers. Daarnaast moeten er ook samenwerkingspartners en tenminste twee cofinanciers uit verschillende branches betrokken zijn bij het samenwerkingsverband.

Een hoofdaanvrager kan bijvoorbeeld een hoogleraar, universitair (hoofd)docent, lector of andere onderzoeker met een vergelijkbare functie zijn. Medeaanvragers hebben vervolgens een actieve rol bij de uitvoering van het project. Cofinanciers zijn organisaties die cash en/of in-kind bijdragen aan het project. Samenwerkingspartners kunnen allerlei soorten organisaties zijn die geen subsidie ontvangen of cofinanciering bijdragen, maar wel nauw betrokken zijn bij de uitvoering van het onderzoek en/of de kennisbenutting.

Hoeveel subsidie kunt u aanvragen?

U kunt minimaal € 675.000 tot maximaal € 1.125.000 aanvragen. Hiermee kunt u tenminste 50% tot wel 90% van de totale projectomvang dekken! De rest van het projectbudget moet ingebracht worden vanuit de verplichte cofinanciering. De looptijd van uw project is zes jaar.

Deadlines en beoordeling

Heeft deze call uw interesse gewekt? Dan heeft u tot en met 20 december 2022 om een vooraanmelding te doen. Uitgewerkte aanvragen kunnen vervolgens tot en met 16 mei 2023 worden ingediend.

Uw project wordt op de volgende criteria beoordeeld:

  • Passendheid binnen het doel van de call;
  • Wetenschappelijke en/of maatschappelijke impact;
  • Kwaliteit van het consortium;
  • Kwaliteit van het onderzoek.

Een aanvraag indienen? Hezelburcht ondersteunt

Onze specialisten hebben veel ervaring met het begeleiden van subsidieaanvragen voor (zowel grote als kleine) samenwerkingsverbanden. Voor de call van Opkomende sleuteltechnologieën raden wij u aan om tijdig contact met ons op te nemen. Er gaat namelijk veel tijd en expertise zitten in het opstellen van een kansrijke aanvraag.

Voor een vrijblijvende kennismaking of meer informatie kunt u ons bereiken op 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Plan een kennismaking in

NWO
Gerelateerde subsidie NWO
NWO financiert wetenschappelijk onderzoek van Nederlandse universiteiten en publieke onderzoeksinsti...Lees verder

contact

Neem contact met ons op en ontdek of uw innovatieve en disruptieve technologie in aanmerking komt voor subsidie vanuit deze NWO-oproep!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00