Subsidie voor kansrijke eHealth projecten

De grote hoeveelheid initiatieven en ondernemers op het gebied van zorg en ICT creëren momentum voor een grootschalige doorbraak. Er worden veel nieuwe eHealth oplossingen ontwikkeld, maar er liggen ook veel oplossingen op de plank die de markt niet of nauwelijks bereiken. Financiering in de vorm van subsidie kan uw onderneming hierin ondersteunen!

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Ontdek de mogelijkheden binnen SIDN fonds

Het SIDN fonds zet zich in voor oplossingen die de veiligheid, het vertrouwen in en de stabiliteit van het internet garanderen. Dit doen ze door projecten met lef en maatschappelijke meerwaarde te ondersteunen, die niet vanzelfsprekend financiering kunnen vinden.

Het SIDN fonds heeft onder andere als thema Smart & Health living en Bewustwording & Empowerment en is daarmee met uitstek geschikt voor financieringsmogelijkheden voor ‘low-tech’ eHealth projecten. Onder andere Totem en alumni Dinst, beide participanten van het Rockstart programma, hebben reeds een succesvolle aanvraag gedaan. Het fonds kent diverse instrumenten.

Pioniers en potentials-projecten

Kansrijke projecten onderscheiden zich op toegankelijkheid en implementeerbaarheid. Ook hebben ze een duidelijke doelgroep voor ogen en zijn ze in staat op pragmatische en veelal disruptieve wijze een oplossing te bieden voor deze doelgroep. Er wordt onder andere gescoord op innovativiteit, impact op de lange termijn, de behoefte waarop wordt ingespeeld en samenwerkingspartners. Een voorwaarde is dat resultaten van het project open worden gedeeld.

U kunt subsidie aanvragen voor de uitwerking van een goed idee (pionier-aanvraag) en voor de doorontwikkeling van een bewezen concept (potential-aanvraag).

  • Het maximaal aan te vragen bedrag voor een pionier-aanvraag is € 10.000 per project, 100% van de projectkosten.
  • Voor een potential-aanvraag is dit bedrag vastgesteld op € 75.000,- per project, 100% van de projectkosten.

Wetenschappelijke onderzoeksprojecten

Ook is er financiering beschikbaar gesteld voor onderzoek dat aansluit bij de doelstellingen van het fonds. Een randvoorwaarde is dat de hoofdaanvrager een ervaren en gepromoveerde onderzoeker is. Aanvragen worden gescoord op maatschappelijke relevantie en kennisbenutting, wetenschappelijke kwaliteit en relevantie, wijze waarop valorisatie wordt vormgegeven en multidisciplinariteit. Er kan financiering tot een maximum van € 200.000,- voor aio’s of postdocs worden aangevraagd.

Benieuwd naar uw kansen? Wij adviseren u graag

Heeft u een eHealth project lopen of heeft u een innovatief idee over hoe technologie de gezondheidszorg kan versterken? Ontdek wat SIDN fonds voor u kan betekenen. Het eHealth consultancy team van Hezelburcht adviseert u graag over de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 088 495 20 00 voor meer informatie.

 

SIDN fonds
Gerelateerde subsidie SIDN fonds
Het SIDN fonds zet zich in voor oplossingen die de veiligheid, stabiliteit van en het vertrouwen in ...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00