STAP Ontwikkeladvies voor betere kansen op de arbeidsmarkt

Heeft u werknemers in dienst met een maximaal MBO-2 niveau? En wilt u hen helpen bij het vergroten van hun kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Vraag dan STAP Ontwikkeladvies aan waarmee uw werknemer een ontwikkeladviestraject kan doorlopen.

Wat is STAP Ontwikkeladvies?

STAP Ontwikkeladvies is een subsidie waarmee een ontwikkeladviestraject in gang gezet kan worden. Werkgevers, loopbaanadviseurs of opdrachtgevers vragen de subsidie aan. Met deze bijdrage kan vervolgens een onafhankelijke en professionele coach ingezet worden die de deelnemers gaan helpen bij het in kaart brengen van de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Let op: alleen deelnemers met maximaal MBO-2 niveau komen in aanmerking voor deze subsidie.

Hoeveel subsidie is er te krijgen?

De subsidie bedraagt € 700 per afgerond ontwikkeladviestraject. Hiervan wordt € 100 toegerekend aan de inkoop van de arbeidsmarkt- of ondernemersscan en € 600 aan de overige onderdelen van het ontwikkeladviestraject.

Er is tot eind 2022 (de looptijd van de regeling) een totaal budget van € 10,5 miljoen beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van het budget?

Deelnemers krijgen beter zicht op wat zij kunnen, willen en wat dit voor hun kansen op de arbeidsmarkt betekent. Aansluitend op het ontwikkeladviestraject kunnen zij ook (individueel) STAP-budget aanvragen voor een opleiding, cursus of training die wellicht aansluit bij het ontwikkeladvies.

Vraag nu STAP Ontwikkeladvies aan

Het portaal is sinds 1 april, 9.00 uur, open voor registratie bij Uitvoering van Beleid. De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 mei, 9.00 uur, tot en met 15 december, 17.00 uur. Let op: aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst, ofwel; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Met STAP Ontwikkeladvies vraagt u dus geen subsidie aan voor uw bedrijf, maar investeert u zo in uw medewerkers. Bent u benieuwd naar andere subsidiekansen waarmee u kunt investeren in uw medewerkers? Neem dan contact met ons op!

Advies nodig? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd naar de subsidiekansen voor uw medewerkers en organisatie? Neem contact op voor meer informatie:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00