Speciale LIFE oproep voor verduurzamingsprojecten vanuit maatschappelijke organisaties

De Europese Commissie roept maatschappelijke organisaties (ngo’s) op een aanvraag in te dienen op het gebied van milieu en klimaat vanuit een speciale LIFE oproep. Opereert uw ngo op nationaal of subnationaal niveau binnen Europa? En wilt u bijdragen aan een duurzamere wereld? Lees dan meer over deze nieuwe LIFE call.

Doel van deze LIFE oproep

Met deze aangekondigde oproep wil de Europese Commissie het maatschappelijk middenveld mobiliseren ter uitvoering van de European Green Deal. Om het Green Deal doel te bereiken van een CO2-vrij Europa in 2050 is een sterke, duurzame en betrokken maatschappij onmisbaar. Ngo’s spelen een belangrijke rol in het creëren van zo’n maatschappij.

De Europese Commissie heeft daarom call NGO4GD gelanceerd met als doel ngo’s op te roepen een aanvraag in te dienen voor projectideeën gericht op het mobiliseren en versterken van maatschappelijke participatie met betrekking tot milieu en klimaat. Denk aan activiteiten als:

  • Het opzetten van informatieve campagnes;
  • Het organiseren van conferenties en seminars/webinars;
  • Samenwerking met andere organisaties faciliteren;
  • Andere relevante activiteiten om bewustzijn te creëren en te verspreiden.

Budget en subsidiebijdrage

Er is een budget van € 12 miljoen vrijgemaakt voor projectvoorstellen. Dient u een voorstel in? Dan kunt u rekenen op een maximale subsidiebijdrage van 60% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 300.000,-. De resterende 40% komt voort uit eigen bijdrage en/of cofinanciering. Let op: u mag geen gelden uit andere Europese subsidieregelingen gebruiken om deze bijdrage te financieren.

Enkele belangrijke voorwaarden

  • U kunt aantonen dat uw organisatie vóór 1 januari 2018 wettelijk staat geregistreerd in de Europese Unie.
  • Uw organisatie werkt op nationaal niveau of subnationaal niveau indien gevestigd in grotere landen.
  • Partnerschappen zijn niet toegestaan.
  • Er kan slechts één voorstel per aanvrager in behandeling genomen worden.

U heeft tot en met 31 maart 2021 om een aanvraag in te dienen.

Ondersteuning nodig bij uw aanvraag?

Ons team van specialisten voor publiekelijke en maatschappelijke organisaties is gespecialiseerd in het ondersteunen van projecten voor verduurzaming. Samen met ons duurzaamheidsspecialisten hebben we alles in huis om een aanvraag op te stellen met de hoogste kans op toekenning. Benieuwd of uw organisatie in aanmerking komt voor LIFE subsidie? We bespreken graag de mogelijkheden in een vrijblijvende kennismaking.

Meer weten over deze LIFE call? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

LIFE subsidie
Gerelateerde subsidie LIFE subsidie
LIFE is een belangrijk Europees instrument voor de ontwikkeling en uitvoering van het natuur- en mil...Lees verder

contact

Meer weten over deze speciale LIFE oproep en de mogelijkheden voor uw organisatie? Onze specialisten staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00