Subsidiekans regio Groningen – Assen | Regionale en Innovatieve Projecten

Regio Groningen-Assen is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen, Bedum, Groningen, Haren, Leek, Midden-Groningen, Noordenveld, Ten Boer, Tynaarlo, Winsum en Zuidhorn. Om de regionale economische kansen en de gebiedskwaliteiten te benutten en te versterken werken de gemeenten samen in dit stedelijke netwerk. Door middel van de subsidieregeling Regionale en Innovatieve Projecten proberen ze deze doelen te bereiken. Innovatieve projecten die vanuit de samenleving breed gedragen worden en een meerwaarde hebben voor de regio kunnen beroep doen op subsidie.

Programma Regionale en Innovatieve Projecten

De regio heeft drie speerpunten geformuleerd:

  • Kwaliteit van stad en land behouden en versterken;
  • Economisch kerngebied verder ontwikkelen;
  • Interne samenhang tussen steden en regio versterken.

Met deze speerpunten wil de regio Groningen – Assen regionale samenwerking vernieuwen en het profiel van de regio versterken. Een project moet aansluiten op ten minste één van bovenstaande speerpunten. Afhankelijk van de aansluiting op één of meerdere punten, bepaalt de organisatie de hoogte van de subsidiebijdrage. Een initiatief moet daarnaast regionaal zijn en zich focussen op urgentie, samenwerking, innovatie en duurzaamheid.

Budget en openstelling

Van 2014 tot en met 2020 is er in totaal € 12 miljoen beschikbaar gesteld voor de programmalijn Regionale en Innovatieve Projecten. Jaarlijks zijn er twee indienmomenten. De deadline voor de eerstvolgende ronde is 23 april 2018.

Naast het indienen van een sterke projectaanvraag is een pitch een belangrijk onderdeel binnen het aanvraagproces. De pitch wordt beoordeeld door een adviescommissie bestaande uit vijf leden vanuit de invalshoeken: onderwijs, ondernemerschap, overheid en ruimtelijke kwaliteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een innovatief idee of projectplan dat past bij de programmalijn en bent u gevestigd in de regio Groningen – Assen? Graag onderzoeken wij de subsidiemogelijkheden voor uw project. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten.

Neem contact op voor een kennismaking!

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00