Subsidie Kennis & Innovatie (KEI)

Voor wie?

Mkb’ers uit Drenthe, Friesland en Groningen

Voor wat?

Het in huis halen van kennis

Meer informatie

Subsidiekansen Noord-Nederland SNN

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe werken samen in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) om ambities gericht op de ontwikkeling in de regio te stimuleren, faciliteren en verbinden.

Haal meer kennis in huis!

De Kennis & Innovatie (KEI) subsidie maakt het mogelijk om meer kennis in huis te halen. Denk aan kennis op het gebied van technologische innovatie, organisatie-innovatie en/of marktinnovatie. Voor het detacheren of tijdelijk in dienst nemen van hoogopgeleid personeel of een promovendus, ontvangt u subsidie over de brutoloonkosten of detacheringskosten. Houdt hierbij rekening met een maximale subsidiebijdrage van € 100.000,- voor hooggekwalificeerd personeel en een maximale subsidiebijdrage van € 200.000,-  voor een promovendus per aanvraag.

De KEI subsidie richt zich op mkb-ondernemingen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen en biedt drie mogelijkheden:

  • Detacheren van hooggekwalificeerd personeel | Indien u een medewerker van een andere mkb’er, grote onderneming of kennisinstelling in een nieuw gecreëerde functie bij u in de organisatie detacheert, ontvangt u 40% subsidie op de loonkosten.
  • Plaatsen van hooggekwalificeerd personeel | Door een eigen medewerker bij een andere organisatie te plaatsen in de Europese Unie, kunt u 40% tot maximaal 50% subsidie ontvangen op de brutoloonkosten van de medewerker. Op de kosten voor begeleiding krijgt u bovendien een additionele 50% aan subsidie.
  • Tijdelijke in dienst nemen of gedetacheerd hebben van promovendi | U kunt tot maximaal 50% subsidie ontvangen over de brutoloonkosten of detacheringskosten.

Voorwaarden KEI subsidie

  • De kennisontwikkeling is gericht op technologische innovatie, organisatie-innovatie en/of marktinnovatie bij de aanvrager;
  • De overeenkomst is voor minimaal 3 en maximaal 23 (48 voor promovendi) maanden en gaat pas in nadien de aanvraag volledig is ingediend bij het SNN;
  • De vestiging waar de nieuwe medewerker gaat werken, bevindt zich in de provincie Drenthe, Friesland of Groningen;
  • De medewerker heeft naast een afgeronde HBO- of WO-opleiding minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

KEI subsidie aanvragen?

De regeling is gesloten. U kunt geen subsidie meer aanvragen. Bent u benieuwd naar vergelijkbare of andere subsidiemogelijkheden? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over andere interessante subsidieregelingen? Neem dan contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvende kennismaking. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: