WBSO Realisatiemelding | Bent u voorbereid?

Wie kent de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) niet? De WBSO is een van de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument kunnen ondernemers loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten flink verlagen. Tegenover dit fiscale voordeel staan echter wel administratieve verplichtingen.

Zoals elk jaar, dient u uiterlijk 31 maart 2019, de gerealiseerde uren en eventueel gemaakte kosten en uitgaven te melden bij RVO. Hoe staat het met uw administratieve vereisten? Heeft u uw zaken al op orde?

Richtlijnen realisatiemelding WBSO

Indien u uw plicht tot realisatiemelding te laat of zelfs helemaal niet nakomt, kan dit pijnlijke gevolgen hebben voor uw WBSO toekenning. Een (volledige) correctie van uw financiële voordeel én een boete riskeert u. Geen zorgen! De specialisten van Hezelburcht maken u graag wegwijs en helpen u op weg.

In de volgende gevallen dient u als bedrijf de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven te melden:  

  • Heeft u voor het kalenderjaar 2018 één of meerdere S&O-verklaringen ontvangen? Indien dit het geval is, bent u verplicht om uw gerealiseerde S&O-uren te melden.
  • Heeft u één of meerdere S&O-verklaringen ontvangen op basis van kosten en uitgaven? In dat geval moet u, naast de gerealiseerde S&O-uren per S&O-verklaring, ook de gerealiseerde kosten en uitgaven melden.
  • Als zelfstandig ondernemer hoeft u uitsluitend het aantal gemaakte S&O-uren per S&O-verklaring door te geven, mits het in totaal minder dan 500 uur betreft.
  • Heeft u – ondanks de verwachting – geen S&O-uren of kosten en uitgaven gemaakt? U heeft ook in dit geval de plicht dit te melden bij RVO.

TIP!

Gaat u aan de slag met uw administratieve meldplicht? Het is slim om tegelijkertijd de burgerservicenummers (BSN) van de betreffende medewerkers door te geven. RVO maakt namelijk gebruik van de loongegevens van twee jaar geleden om het S&O-uurloon te berekenen. U bent zo goed voorbereid en voorkomt dat u later weer opnieuw in de administratie en archieven moet duiken!

Ook optimaal gebruik maken van WBSO voordeel?

Maak optimaal gebruik van de WBSO subsidie. Laat u adviseren door onze professionals over de mogelijkheden voor uw onderneming! Wij informeren u graag over de randvoorwaarden voor een succesvolle aanvraag. Daarnaast kunnen onze specialisten de benodigde administratieve vereisten voor u uit handen nemen.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Maak optimaal gebruik van de WBSO in 2019. Laat u adviseren door onze professionals over de mogelijkheden voor uw onderneming!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00