Openstelling SDE++ 2023 uitgesteld tot september

De openstelling van de SDE++ call 2023 voor het produceren van hernieuwbare energie of CO2-reductie zou oorspronkelijk op 6 juni opengaan. Minister Jetten van het Ministerie van Klimaat en Energie laat weten dat de openstelling SDE++ wordt uitgesteld tot september 2023. De reden hiervoor is dat het kabinet nog geen akkoord heeft gekregen van de Europese Commissie voor de reservering van budget voor minder rendabele technieken.

De ‘hekjes’ binnen de SDE++

Met de komst van de zogenaamde ‘hekjes’ in het budget maken subsidieaanvragen met inzet van minder rendabele technieken meer kans op subsidie. Een hekje rond een deel van het budget betekent dat er een bedrag voor een specifieke categorie wordt gereserveerd. Kortom, technieken die op korte termijn minder kosteneffectief zijn, maar op langere termijn noodzakelijk zijn voor de energietransitie, komen hiermee vaker aanbod.

Nog geen goedkeuring van de Europese Commissie

De aanpassing van de ‘hekjes’ die in 2023 geïntroduceerd is, heeft goedkeuring nodig van de Europese Commissie. Die goedkeuring is er nog niet, daarom is de openstelling SDE++ in afwachting van de goedkeuring uitgesteld tot september dit jaar. De subsidie wordt wel gepubliceerd in de Staatscourant, aanvragers zich alvast kunnen voorbereiden op een aanvraag.

Wat komt in aanmerking voor de SDE++ subsidie?

Binnen de SDE++ zijn vijf hoofdcategorieën:

  • Hernieuwbare elektriciteit
  • Hernieuwbare warmte (WKK)
  • Hernieuwbaar gas
  • CO2-arme warmte
  • CO2-arme productie

Bekijk hier welke technieken er onder de categorieën vallen.

Bereid uw SDE++ aanvraag voor met de juiste ondersteuning

Hezelburcht heeft jarenlange ervaring met het succesvol aanvragen van SDE++ subsidie. We berekenen graag de slaagkans van uw project en voorzien u van strategisch advies. Neem contact op met onze specialisten voor maximaal projectrendement.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00