Nieuwe subsidiekansen voor Noord-Nederlandse mkb’ers

Het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft nieuwe VIA subsidiekansen bekendgemaakt voor innovatieve mkb-ondernemingen: VIA 2021 plus ontwikkelingsprojecten (VIA2021PLUSOP) en VIA 2021 plus softwareontwikkeling (VIA2021PLUSSO). Bent u werkzaam in de provincies Drenthe, Fryslân of Groningen? Ontdek dan snel of uw idee in aanmerking komt voor een van deze subsidies.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Waarom deze regelingen interessant zijn voor u

U kunt vanaf 15 november tot en met 31 december 2021 een aanvraag indienen. Met deze subsidies kunt u uw idee werkelijkheid maken.

VIA 2021 plus ontwikkelingsprojecten

Heeft u een idee voor een innovatief product, dienst of procedé die nieuw is voor uw onderneming of zelfs de wereld? Of bent u bezig met het vernieuwen van een bestaand product, dienst of procedé? Vraag dan subsidie aan voor het ontwikkelen, testen of onderzoeken van uw idee met VIA2021PLUSOP.

Budget en subsidiebijdrage

Er is een budget van € 4 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten voor middelgrote ondernemingen, 45% voor projecten van micro- of kleine ondernemingen en 50% voor samenwerkingsprojecten. Voor individuele projecten kan de subsidie oplopen tot € 50.000 en voor samenwerkingsprojecten tot wel € 100.000.

Deze subsidie kunt u krijgen voor het inschakelen van een onafhankelijke organisatie, het dekken van de loonkosten, materialen voor een prototype of de huur van apparatuur en uitrusting.

VIA 2021 plus softwareontwikkeling

U kunt ook subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van innovatieve nieuwe ideeën op het gebied van software met VIA2021PLUSSO. In dit geval ontvangt u subsidie voor nieuwe softwarematige producten of diensten en is het mogelijk deze verder uit te werken zodat deze getest kunnen worden door eindgebruikers.

Budget en subsidiebijdrage

Voor deze regeling is € 1,5 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten voor middelgrote ondernemingen en 45% voor micro- of kleine ondernemingen. De subsidie bedraagt maximaal € 35.000 en kan gebruikt worden voor het inschakelen van een onafhankelijke organisatie of het dekken van de loonkosten.

Wacht niet te lang met uw aanvraag

Aanvragen kunnen vanaf 15 november tot en met 31 december ingediend worden. Het neerzetten van een sterke, kansrijke aanvraag heeft tijd nodig. Wacht dus niet te lang met het gereed maken van uw aanvraag.

Deze subsidiekans niet missen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We toetsen graag of uw project in aanmerking komt voor een van deze subsidies!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Versneller Innovatieve Ambities (VIA)
Gerelateerde subsidie Versneller Innovatieve Ambities (VIA)
Subsidiekansen Noord-Nederland SNN De provincies Groningen, Friesland en Drenthe werken samen in het...Lees verder

contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de VIA subsidie voor uw projectidee? Neem dan contact met ons op:

Spar met een specialist over VIA!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00