Nieuwe openstelling Topsector Energiestudies Industrie

Doet u onderzoek naar de haalbaarheid van een innovatief duurzaamheidsproject in de industrie? De regeling Topsector Energiestudies Industrie (hierna: TSE studies) is dan interessant voor u en zal opnieuw openen van 15 september tot en met 14 december 2021. Daarnaast is de regeling uitgebreid zodat ook grote procesefficiëntie investeringen in aanmerking komen voor subsidie.

Wat wordt er gewijzigd binnen TSE studies?

Uitbreiding naar complexe grote procesefficiëntie investeringen

Binnen de subsidieregeling TSE studies betreft de wijziging een uitbreiding waardoor studies die zich richten op complexe, grote procesefficiëntie investeringen nu ook in aanmerking komen voor subsidie. Bedrijven hebben namelijk aangegeven het volgende probleem te ervaren: bij dusdanige complexe studies worden er vaak al in het voortraject kosten gemaakt voor de inhuur van externe technische consultants. Deze kosten worden gemaakt voordat de investeringsbeslissing in procesefficiëntie wordt genomen en voordat de externe financiering rond is. Met behulp van de uitbreiding worden deze kosten opgevangen. Let wel op: de steun die bedrijven kunnen krijgen voor procesefficiëntiestudies is beperkt tot de kosten die door een derde worden gemaakt.

Dankzij deze wijziging wordt het mogelijk om de voorbereiding van de investering te versnellen en de kwaliteit van het investeringsplan te verhogen. Hierdoor kan ook besluitvorming over de investering en financiering versneld plaatsvinden.

Nieuwe openstelling met nieuw budget

De regeling TSE studies is weer open voor aanvragen van 15 september tot en met 14 december 2021. Voor deze ronde is een budget van € 7,5 miljoen beschikbaar. De minimale subsidiebijdrage is € 50.000,- per project.

TSE studies aanvragen

Wilt u de haalbaarheid van een pilot- of demonstratieproject onderzoeken om CO2-uitstoot te verminderen? Maak dan slim gebruik van TSE studies. Laat u door onze specialisten adviseren over de mogelijkheden van deze subsidie. Neem via onderstaand formulier of telefoonnummer contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O)
Gerelateerde subsidie TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O)
Doet u onderzoek naar de mogelijkheden voor goedkopere, klimaatneutrale en/of circulaire producten e...Lees verder

contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van TSE studies voor uw duurzaamheidsproject? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00