Nieuwe financieringsmogelijkheden aangekondigd voor maatschappelijk vastgoed

Het kabinet heeft op Prinsjesdag 2021 aangekondigd € 525 miljoen te investeren in het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. De plannen voor dit pakket zijn verder uitgewerkt en bieden kansen voor (maatschappelijk) vastgoedeigenaren en eigenaren van monumenten. Dit is wat er tot dusver bekend is over het nieuwe pakket.

Verduurzaming van zorg-, sport-, onderwijs- en overheidsgebouwen

Naar verwachting wordt er € 340 miljoen vrijgemaakt voor een subsidieregeling voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Dit bedrag zal verspreid over drie tranches beschikbaar gesteld worden en loopt van medio 2022 tot medio 2024. Middels deze nieuwe regeling kunt u subsidie ontvangen voor de verduurzaming van zorg-, sport-, onderwijs-, en overheidsgebouwen. De verdere uitwerking van de regeling vindt in overleg plaats met deze sectoren en partners.

Verduurzaming rijksvastgoed

Daarnaast gaat er ruim € 125,5 miljoen naar de verduurzaming van verschillend rijksvastgoed, waarvan het merendeel bedoeld is voor gebouwen van Defensie. Ook duurzaamheidsprojecten van politie en COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) komen mogelijk in aanmerking. Er zal subsidie vrijkomen voor verduurzamende maatregelen zoals het plaatsen van zonnepanelen, isolatie en warmte- en koudeopslag en andere energiebesparings- en verduurzamingsmaatregelen.

Ontzorging van vastgoed- en monumenteigenaren

Ten slotte komt er een regeling voor de ontzorging van vastgoedeigenaren. Het Ontzorgingsprogramma voor maatschappelijk vastgoed en het verduurzamingsprogramma van NOC-NSF worden verlengd en uitgebreid. Aanvullend werkt het Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed momenteel aan een programma die eigenaren van monumenten zal ondersteunen.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze en andere interessante ontwikkelingen. Heeft u al een verduurzamingsproject in gedachten en bent u benieuwd of deze kansrijk is? Laat uw idee dan toetsen op de subsidiemogelijkheden.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

RVV Verduurzaming
Gerelateerde subsidie RVV Verduurzaming
Gaat u als woningcorporatie of belastingplichtige verhuurder investeren in de verduurzaming van huur...Lees verder

contact

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00