Modal Shift voor transportsector vanaf september 2023 al beschikbaar

Bent u van plan om uw goederen via het spoor of water te vervoeren in plaats van de weg? De subsidie Modal shift kan u hierbij ondersteunen. Het transportnetwerk kan via wegen snel overbelast raken rondom knooppunten in steden of transporthubs. Met de subsidie kunnen verladers en expediteurs een bijdrage ontvangen om de overgang van weg naar water en spoor te realiseren. Modal Shift is vanaf september 2023 open voor aanvragen met een totaal budget van € 15 miljoen.

Komt u in aanmerking voor Modal Shift 2023?

Modal Shift richt zich op verladers en expediteurs. Zij moeten actief zijn op de route tussen Rotterdamse haven en Duitsland, via de regio’s Arnhem-Nijmegen en/of via Venlo en de route Amsterdam richting Antwerpen. U komt in aanmerking voor subsidie als uw logistiek bedrijf actief is op deze route. Daarnaast moet uw project zich richten op het verplaatsen van wegtransport naar binnenvaart of spoor. Daar horen de volgende activiteiten onder:

  • Investeringssteun;
  • Consultancysteun;
  • Starterssteun;
  • Experimentele ontwikkeling.

Bekijk hier aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Hoeveel subsidie ontvangt u?

In totaal is er € 15 miljoen beschikbaar. € 10 miljoen is bedoeld voor ‘weg naar water’ en € 5 miljoen is bedoeld voor ‘weg naar spoor’. U kunt tot maximaal € 20 per structureel verplaatste container (of een equivalent daarvan bij bulk) ontvangen. Aanvragen kunnen vanaf september 2023 ingediend worden.

Optimale subsidieondersteuning voor Modal Shift 2023

Heeft u vragen over de subsidie of kunt u hulp gebruiken met het indienen van een aanvraag? Onze specialisten hebben veel ervaring met het aanvragen en begeleiden van Europese subsidietrajecten omtrent logistiek. Zij bieden u graag optimale subsidieondersteuning. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00