Meer waterstoftankstations in Nederland dankzij nieuwe, aankomende subsidie

Op dit moment zijn er meer dan 4000 tankstations in Nederland, waarbij op 15 plekken openbaar waterstof kan worden getankt. Dat is nog geen 0,4%! Van deze 15 openbare waterstof tankstations zijn er dit jaar maar liefst 9 locaties opgeleverd. Het ministerie van Waterschap & Infrastructuur heeft de doelstelling om in 2025 meer dan 50 waterstoftankstations te vestigen in Nederland. Daarom stelt het kabinet € 22 miljoen beschikbaar voor een subsidie om meer waterstoftankstations – ook wel Hydrogen Refueling Stations (HRS) genoemd – te realiseren in Nederland. Het gaat daarbij om tankstations voor vrachtwagens en zwaar werkverkeer.

Subsidieregeling voor waterstoftankstations

Met deze subsidieregeling voor een groter waterstoftankstation-netwerk wil Minister Heijnen het gebruik van waterstof als energiedrager een positieve impuls geven. Er is namelijk een urgente noodzaak om de klimaatdoelen te behalen. Daarom wordt er ingezet op de toepassing van alternatieve brandstoffen om zonder schadelijke emissies te rijden. Volledig elektrisch rijden wordt hierbij niet uitgesloten, want dit past ook bij de huidige Europese regelgeving waar Nederland zich voor inspant.

De Europese regelgeving beschrijft dat er meer waterstof gebruikt moet worden in de industrie en in de transportsector. Hierbij is het streven om in de hele Europese Unie op elke 100-150 kilometer langs de snelweg en bij de grote stedelijke knooppunten een waterstoftankstation te hebben. Dit soort grote projecten worden uitgevoerd met behulp van de subsidieregeling CEF Transport – AFIF. Deze Europese subsidieregeling is sinds het begin van 2022 beschikbaar gesteld. Hezelburcht heeft al een aantal grote projecten ondersteund bij het verkrijgen van AFIF subsidie.

Een kip-ei situatie

Er zijn in Nederland momenteel 15 waterstoftankstations die op dit moment niet bereikbaar zijn voor zware vrachtwagens. Dit probleem, samen met (het gebrek aan) tankmogelijkheden, zorgt bij ondernemers voor een drempel om te investeren in een waterstof aangedreven voertuig. Daarbij is het aanbod van waterstof-aangedreven voertuigen nog altijd lager dan de conventionele en volledig elektrische voertuigen. Daarnaast is de investering van een waterstof aangedreven bedrijfsvoertuig drie tot vier keer duurder dan een diesel aangedreven bedrijfsvoertuig. Door onvoldoende aanbod, en daarbij lage behoefte, zien tankexploitanten niet de noodzaak om te investeren in dure waterstoftankstations. De toepassing van waterstof heeft voorlopig een onrendabele top, ten opzichte van dieseltoepassing. Dit ‘kip-ei’ probleem wil minister Heijnen doorbreken met deze nieuwe waterstofsubsidie.

Tevreden truckfabrikanten

Door de consequente duurzaamheidsdoelstellingen staat de Automotive sector op zijn kop: wat gaat de toekomst ons brengen? De toegangseisen van milieu-zones in Nederland worden strenger en daarbij bestaat het risico dat het huidige conventioneel-aangedreven voertuig een boete krijgt met de geldende emissienormen. Daarom investeren auto- en truckfabrikanten flink in de ontwikkeling van hybride en batterijtechnieken. Daarnaast zijn onder andere Daimler, Hyundai en DAF aan het inzetten op de ontwikkeling naar waterstof als energiedrager voor haar nieuwe generatie commerciële vrachtwagens.

De overheid wil eveneens de transportsector ondersteunen om te investeren in emissieloze vrachtwagens met behulp van de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET). Deze subsidie is opengesteld sinds het begin van 2022. Een combinatie van de aanschafsubsidie en het investeren in HRS installaties maakt het verduurzamen van de transportsector een stuk toegankelijker. Ook truckfabrikant DAF (van het Amerikaanse moederbedrijf Paccar) gaf aan blij te zijn met het nieuwe subsidiebudget voor waterstoftankstations.

Meer informatie over deze nieuwe subsidie voor waterstoftankstations

Wilt u graag sparren over deze nieuwe regeling voor waterstoftankstations? Of bent u benieuwd naar andere subsidiekansen als AanZET, CEF Transport – AFIF of andere investeringsmogelijkheden? Neem dan contact op via k.bonke@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op!

CEF Transport
Gerelateerde subsidie CEF Transport
CEF Transport ondersteunt grootschalige projecten die duurzaam, geïntegreerd en efficiënt vervoer ...Lees verder

contact

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Specialist Kevin Bonke staat u graag te woord via k.bonke@hezelburcht.com. U kunt ook contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00