Marie Skłodowska-Curie Actions & Horizon Europe: nieuwe ontwikkelingen

De Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), één van de populairste subsidieprogramma’s voor onderzoekers, zal onder het nieuwe Horizon Europe programma terugkeren. Hoewel het programma nog niet definitief is kunnen wij wel al enkele interessante inzichten met u delen.

Voor wie is de Marie Skłodowska-Curie Actions?

Marie Skłodowska-Curie Actions biedt onderzoekers de mogelijkheid de benodigde vaardigheden en (internationale) ervaring op te bouwen om een succesvolle carrière op te zetten, binnen de publieke maar ook private sector. Het subsidieprogramma speelt in op diverse uitdagingen waarmee onderzoekers geconfronteerd worden, bijvoorbeeld op het gebied van werkomstandigheden maar ook het schakelen tussen academische en andere instellingen. De MSCA oproepen zijn open voor allerlei soorten domeinen binnen onderzoek en innovatie. Het onderzoeks- en innovatiegebied kan vrij gekozen worden door de aanvragers vanuit een ‘bottom-up’ aanpak.

Wat is nieuw onder Horizon Europe?

Hoewel het programma nog niet definitief is, zijn er wel al enkele veranderingen binnen de MSCA bekendgemaakt. De Europese Commissie wil de synergie tussen het academische en de industrie meer stimuleren. Naar aanleiding hiervan zal met name de Doctoral Networks (voorheen bekend als ITN) de grootste veranderingen ondergaan. Het aantal onderzoekers binnen de European Training Networks (ETN) zal naar beneden geschroefd worden van 15 naar 10. Daarentegen zal het aantal onderzoekers binnen de European Industrial Doctorates (EID) en European Joint Doctorates (EJD) verhoogd worden van 10 naar 15. Aanvullend zullen EID en EJD voorstellen niet meer geëvalueerd worden door afzonderlijke panels. Deze zullen nu moeten concurreren met ETN voorstellen. Herindieningen worden ook beperkt doordat voorstellen met een score lager dan 80% niet opnieuw ingediend mogen worden binnen dezelfde oproep.

Marie Skłodowska-Curie Actions | Voorgestelde deadlines

Hieronder leest u de voorgestelde openstellingen en deadlines van 2021/2022 voor de verschillende oproepen:

Oproep Voorgestelde openstelling Voorgestelde deadline
Postdoctoral Fellowships (voorheen bekend als IF) 18 mei 2021 15 september 2021
Doctoral Networks (voorheen bekend als ITN) 18 mei 2021 16 november 2021
COFUND 12 oktober 2021 10 februari 2022
Staff Exchange (voorheen bekend als RISE) 7 oktober 2021 9 maart 2022

Een aanvraag indienen?

De oproepen worden officieel bekendgemaakt wanneer het werkprogramma eenmaal is gepubliceerd. In de tussentijd kunt u al een start maken met het uitbreiden van uw netwerk en het uitwerken van uw voorstel. Dit is met name belangrijk als u een aanvraag overweegt in te dienen binnen de Doctoral Networks en Postdoctoral Fellowships. Wilt u hier ondersteuning bij krijgen? Onze specialisten helpen u graag bij het opstellen van een sterke aanvraag. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking of voor meer informatie over de subsidiekansen binnen MSCA.

Meer weten? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Marie Curie
Gerelateerde subsidie Marie Curie
De Europese Commissie zet de Marie Curie Actions in om de onderzoeksvaardigheden van onderzoekers te...Lees verder

contact

Heeft u vragen over de Marie Skłodowska-Curie Actions? Neem gerust contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00