Laatste kans op Fast Track to Innovation subsidie in 2020

Ambitieuze ondernemers opgelet! Op 27 oktober 2020 staat de laatste cut off date van de Horizon 2020 subsidie Fast Track to Innovation (FTI) gepland. Met deze subsidiekans kunt u samen met buitenlandse partijen een innovatief product, proces of dienst versneld op de markt brengen. Dien tijdig uw projectvoorstel in en ontvang € 1 miljoen tot € 3 miljoen subsidie per project.

Doelstellingen van Fast Track to Innovation

Uw FTI-project hoeft niet aan een specifiek thema te voldoen. U bent volledig vrij om hier zelf invulling aan te geven. Wel belangrijk: uw project moet bijdragen aan de algemene doelstellingen van Horizon 2020 Horizon 2020 is het belangrijkste Europese subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling. Met het programma wordt wetenschappelijke doorbraak en innovatie binnen de academische wereld en het bedrijfsleven gestimuleerd. . Denk hierbij aan onder andere het versterken van industriële leiderschap van het Europese bedrijfsleven of het bieden van oplossingen voor maatschappelijke opgaven.

Krachtige Europese samenwerking

De subsidie stimuleert samenwerkingsverbanden tussen verschillende buitenlandse partijen. Uw consortium moet bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf partners uit de EU-lidstaten of de geassocieerde landen. Het bedrijfsleven vormt de meerderheid, maar kennisinstellingen en publieke organisaties mogen ook deelnemen aan het consortium.

Samen met uw consortiumpartners werkt u aan de ontwikkeling van een innovatief product, proces of dienst. Met behulp van krachtige samenwerkingsverbanden en innovatieve ideeën kunt u het Europese bedrijfsleven stimuleren.

Beoordelingscriteria van uw Fast Track to Innovation-project

Uw projectaanvraag wordt beoordeeld op basis van drie punten:

  • Impact: heeft uw project een aanzienlijke sociaal-economische waardecreatie met een sterke business case?
  • Excellentie: gaat uw project ‘beyond the current state-of-the-art in its field’?
  • Implementatie: heeft uw team de potentie om doelen te bereiken?

Is het antwoord op al deze vragen ‘Ja’? Dan maakt uw project een goede kans op subsidie. Voor 2020 is er een totaal budget van € 100 miljoen beschikbaar gesteld, waarvan voor deze laatste oproep nog 1/3 over is. U kunt maximaal € 3 miljoen projectsubsidie ontvangen, maar de Europese Commissie hanteert een richtlijn van € 1 miljoen tot € 2 miljoen per projectsubsidie.

Optimale ondersteuning

Een krachtig en uniek project kan niet zonder een sterke aanvraag. De specialisten van Hezelburcht kunnen voor u een kwalitatief goede en sterk onderbouwde subsidieaanvraag opstellen die recht doet aan uw project. Hulp nodig bij andere fasen van het subsidietraject? Laat u ondersteunen bij  bijvoorbeeld de management van uw samenwerkingsproject of de (eind)verantwoording. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van FTI!

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van Fast Track to Innovation (FTI)!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00