IPCEI Waterstof: subsidiekans voor import en opslag van hernieuwbare waterstof

In de zomer van 2020 is er een interessepeiling geweest voor de IPCEI Waterstof. Heeft u destijds meegedaan aan deze interessepeiling? En bent u bezig met een project gericht op de import en opslag van hernieuwbare waterstof? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie met IPCEI Waterstof: Import en Opslag!

Is IPCEI Waterstof: Import en Opslag interessant voor u?

De IPCEI Waterstof voor import en opslag is interessant als uw project bijdraagt aan het verlagen van de kosten voor hernieuwbare (duurzame) waterstof, mits u natuurlijk heeft meegedaan aan de interessepeiling van 2020. U komt in aanmerking voor subsidie voor vernieuwende technieken voor waterstofimport- en opslag. Op deze manier kunt u concurreren met traditionele technieken!

Subsidiebijdrage

U kunt voor maximaal 100% van de onrendabele top van uw project subsidie krijgen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

Naast dat u dus mee moet hebben gedaan aan de interessepeiling en uw project helpt bij het gebruik en de import en opslag van hernieuwbare waterstof, zijn er nog een aantal andere voorwaarden:

  • Uw project past in een Europese waardeketen van hernieuwbare waterstof;
  • Uw project is door Nederland aangeboden voor prenotificatie voor IPCEI Waterstof: Import en Opslag bij de Europese Commissie (EC). Alleen als de EC uw project geschikt heeft gevonden in het notificatieproces kunt u subsidie krijgen;
  • Uw project is kwantitatief of kwalitatief vernieuwend;
  • U voert het project binnen Nederland uit;
  • Uw project draagt bij aan de kennisverspreiding in de Europese Unie.

Ondersteuning bij uw IPCEI Waterstof: Import en Opslag aanvraag

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan een grootschalig initiatief dat in het belang is van heel Europa? En kunt u met uw project een waardevolle bijdrage leveren aan de import en opslag van hernieuwbare waterstof? Vraag dan IPCEI Waterstof subsidie aan! Onze specialisten hebben veel ervaring met waterstofprojecten en kunnen u dan ook optimaal adviseren over deze en andere subsidiekansen. Aarzel niet om contact op te nemen via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Spar met een specialist!

contact

Onze specialisten adviseren u graag over de subsidiekansen van IPCEI Waterstof: Import en Opslag! Neem contact op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter middels onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00