Kans op extra ondersteuning voor uw waterstofproject middels IPCEI Waterstof

Overweegt u als onderneming te investeren in de opwek, het gebruik, opslag en/of transport van klimaatneutrale waterstof? Of bent u bezig de ontwikkeling van elektrolysers? En wilt u hierbij samenwerken met (Europese) partners? De Europese Commissie (EC) heeft, om deze samenwerking te faciliteren, de Important Project of Common European Interest (IPCEI) Waterstof opgezet. Projecten met IPCEI status kunnen meer steun vanuit de overheid krijgen dan de staatssteunregels normaliter toelaten. RVO toetst op dit moment de belangstelling in Nederland, u kunt uw project aanmelden tot 22 september. Hezelburcht legt uit wat IPCEI inhoudt en wat deelname voor uw project kan betekenen.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Wat is IPCEI Waterstof?

IPCEI Waterstof is, zoals aangegeven, een initiatief van de Europese Commissie. Het heeft als doel meerdere nationale projecten samen te voegen tot één groot Europees project en zodoende een robuuste waardeketen voor waterstof is. Is er genoeg belangstelling om hieraan deel te nemen? Dan kan de Europese Commissie extra subsidie vrijgeven voor de realisatie van deze projecten. Het is mogelijk dat ruim 100% van de onrendabele top wordt gesubsidieerd!

Voorwaarden IPCEI Waterstof

Er zijn enkele voorwaarden verbonden om deel te kunnen nemen aan dit grootschalige samenwerkingsproject:

  • Uw project moet vernieuwend en kwalitatief of kwantitatief van belang zijn.
  • Uw project wordt uitgevoerd in Nederland.
  • Het project past in een Europese waardeketen van klimaat neutrale waterstof en draagt bij aan de opschaling hiervan.
  • Bij voorkeur bestaat het samenwerkingsverband uit meerdere ondernemingen uit verschillende Europese landen.
  • De nadruk ligt op investeringsprojecten, maar R&D projecten kunnen ook in aanmerking komen.
  • Kennisverspreiding in de Europese Unie is van belang, ook buiten de direct betrokken projectpartners.
  • Het doel is om projecten te combineren die een onderlinge samenhang en versterkend effect hebben.

IPCEI Waterstof brengt dus ook voor u allerlei voordelen met zich mee, zoals nieuwe kennis en mogelijkheden. Vanuit de samenwerking met andere Europese ondernemingen komt u in aanraking met bijvoorbeeld andere technieken, infrastructuren en inzichten. Ook biedt het de mogelijkheid tot een verbreding van uw netwerk over de Nederlandse grenzen.

Is uw interesse gewekt?

Dan kunt u uw belangstelling nog tot uiterlijk 22 september 2020, 17.00 uur, aangeven. Op basis van uw inbreng en gegevens wordt beoordeeld of de Nederlandse voorstellen passen binnen een overkoepelend Europese IPCEI Waterstof. Ook wordt er een schatting gemaakt voor wat uiteindelijk nodig is voor een subsidieregeling Waterstof. U verbindt zich dus nog nergens aan.

Meer weten over IPCEI Waterstof? Onze specialisten staan u graag te woord! Op de hoogte worden gehouden over IPCEI of andere subsidiekansen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

[ninja_form id=2]

contact

Meer weten over IPCEI Waterstof of andere subsidie mogelijkheden? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00