Interreg NWE call voorjaar 2017

Heeft uw organisatie Europese ambities op het gebied van klimaat, energie of innovatie? Dan kunt u een beroep doen op het transnationale subsidieprogramma Interreg North-West Europe (NWE) om deze ambities te verwezenlijken. Het programma richt zich op internationale samenwerkingsprojecten met partners uit minimaal drie landen uit Noordwest Europa. Overheden, NGO’s, bedrijven en kennisinstellingen kunnen optreden als partner/aanvrager. Vanuit het programma krijgt u maximaal 60% van de projectkosten gesubsidieerd.

De eerste call van 2017 opent op 18 april en sluit op 24 mei 2017. Om voldoende tijd te hebben om een goede aanvraag op te stellen en een sterk consortium te vormen, raden wij u aan om alvast aan de slag te gaan met projectideeën.

Focus thema’s binnen Interreg NWE

Een goede aanvraag sluit aan bij een van de drie thema’s binnen het Interreg NWE programma:

  1. Versterking van de innovatiecapaciteit in de NWE regio’s.
  2. Stimulering van de overgang naar een koolstofarme economie.
  3. Efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen.

€ 314 miljoen beschikbaar

Vanaf de start van de programmaperiode in 2014 zijn 16 projecten toegekend. 6 projecten met het thema innovatie, 6 op het gebied van een koolstofarme economie en 4 projecten gericht op het efficiënte gebruik van materialen en grondstoffen. De projecten kregen in totaal € 58 miljoen subsidie, oftewel 15% van het totale budget. Dit betekent dat tot 2020 nog € 314 miljoen beschikbaar is voor nieuwe projecten.

Informatiebijeenkomsten Interreg NWE

Voordat de call opent zijn er meerdere NWE events waar u de kans krijgt om meer te weten te komen over het programma. Het is daarnaast de ideale gelegenheid om een projectidee om te zetten in een succesvolle aanvraag. Hezelburcht is op 28 maart 2017 aanwezig tijdens het ‘Project Idea Lab’ event in Luxemburg. Hier krijgt u de kans om projecten voor te stellen en om (aanvullende) partners te vinden.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Interreg North West Europe (NWE)
Gerelateerde subsidie Interreg North West Europe (NWE)
Interreg North West Europe richt zich specifiek op grensoverschrijdende samenwerking in Noordwest Eu...Lees verder

contact

Wilt u meer te weten komen over Interreg NWE? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00