In mei open voor aanvragen: Impulsaanpak Winkelgebieden

Winkelgebieden in de binnenstad en kernen staan onder grote druk. Er is veel leegstand en binnensteden worden steeds minder leefbaar en aantrekkelijk. Verloedering van dit soort gebieden ligt op de loer. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil dit probleem tegengaan en trekt € 100 miljoen uit voor het toekomstbestendig maken van dit soort winkelgebieden. Kan uw gemeente goed gebruik maken van subsidie voor de verbetering van het winkelgebied in uw binnenstad of kern? Ontdek de mogelijkheden van Impulsaanpak Winkelgebieden (IW).

Voor wie is Impulsaanpak Winkelgebieden?

Deze subsidie kan aangevraagd worden door gemeenten die financiële ondersteuning kunnen gebruiken voor hun projectplan gericht op herstructurering en transformatie van winkelgebieden. Gemeenten en private investeerders gaan bij een dergelijk project een samenwerkingsverband aan.

Welke ondersteuning kunt u verwachten

Er is een totaal budget van € 100 miljoen voor deze regeling. Naast dat u uiteraard een subsidiebijdrage kunt krijgen, krijgt u ook de mogelijkheid om u in te schrijven voor zogeheten Impulskamers. Vanaf maandag 11 april 2022 tot en met vrijdag 22 april 2022 kunnen gemeenten die voornemens zijn een aanvraag in te dienen zich aanmelden voor een impulskamer en hun ideeën verleggen aan specialisten. Meer over deze impulskamers en hoe u zich kunt aanmelden leest u hier.

Advies of ondersteuning bij uw aanvraag

Naar verwachting is Impulsaanpak Winkelgebieden vanaf 9 mei 2022 tot en met 30 mei 2022 geopend voor aanvragen. Zowel deze data als alle bovenstaande informatie is nog onder voorbehoud. Totdat de regeling in de Staatscourant is gepubliceerd, is deze nog aan verandering onderhevig. Desondanks raden wij u aan om nu alvast de specialisten van Hezelburcht in te schakelen zodat wij vroegtijdig deze en mogelijk andere subsidiekansen duidelijk in kaart kunnen brengen.

Neem contact met ons op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen over Impulsaanpak Winkelgebieden? Neem contact op via het onderstaande formulier of bel ons op 088 495 20 00!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00