Eureka Clusters lanceert nieuwe AI call voor innovators

Innovatieve ontwikkelaars opgelet: vanuit Eureka hebben de deelnemende clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA, PENTAEURIPIDES, en SMART een nieuwe EUREKA Clusters call gelanceerd met een specifieke focus op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Kunstmatige intelligentie is een zich snel ontwikkelende technologie met het potentieel om bijna elk aspect van de economie en de samenleving te beïnvloeden of te transformeren. Door deze nieuwe AI call wordt het concurrentievermogen en de productiviteit van Europese industrieën op gebied van innovatieve AI systemen gestimuleerd.

Bent u bezig met de ontwikkeling van baanbrekende AI innovaties die de technologie en economie naar een hoger niveau kunnen tillen? Ontdek of uw project in aanmerking komt voor Eureka Clusters AI Call 2021!

Eureka Clusters AI call | Mogelijkheden AI

AI ontwikkelt zich snel en continue en heeft de potentie om de economie en maatschappij nog een stap verder te brengen. AI innovaties kunnen ingezet worden binnen veel sectoren: van klimaatgerichte oplossingen tot de ontwikkeling van AI systemen en diensten binnen bijvoorbeeld Cybersecurity, Landbouw, eHealth, Circulaire Economie, Software en nog veel meer. Vanwege de grote toepasbaarheid en het innovatievermogen biedt AI de mogelijkheid economische groei te stimuleren en komt het de samenleving als geheel ten goede.

De voordelen van uw deelname

Naast dat u kans maakt op subsidie, met een verwacht slagingspercentage van wel 30%, brengt uw deelname aan de Eureka Clusters AI Call 2021 nog diverse andere voordelen met zich mee, waaronder:

  • Toegang tot een groot netwerk van organisaties uit landen in Europa en daarbuiten (inclusief Singapore, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Turkije);
  • Een flexibel programma met bottom-up en marktgestuurde ideeëngeneratie geïnitieerd door bedrijven en kennisinstellingen;
  • Gratis coaching van experts tijdens de ontwikkeling en uitvoering van uw project.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Waar moet uw projectvoorstel aan voldoen?

Een voorstel moet ingediend worden door een consortium. Consortia en voorstellen moeten voldoen aan de volgende vereisten:

  • Het consortium moet ten minste twee bedrijven uit verschillende Eureka deelnemende landen omvatten. De deelname van onderzoeksinstituten / universiteiten zijn welkom volgens de financieringsregels van elk land.
  • De projectpartners moeten hun bereidheid tot uitdrukking brengen om op een win-win basis samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuw product, industrieel proces, industriestandaard of dienst.
  • Het product, proces of dienst moet innovatief zijn en er moet een technologisch risico aan verbonden zijn.
  • Het project moet ten goede komen aan alle betrokken partners, in een evenwichtig consortium. Mkb’ers worden expliciet aangemoedigd om aan de voorstellen deel te nemen.
  • Het project moet een duidelijk voordeel en toegevoegde waarde genereren als gevolg van de technologische samenwerking tussen de deelnemers (nieuwe technologieën, standaardisatie, prototyping, nieuwe of verbeterde producten, kennis uitbereiding, toegang tot R&D infrastructuur etc.).
  • De te behalen economische en maatschappelijke voordelen, waar relevant, moeten in het projectvoorstel worden benadrukt.
  • Een projectconsortium of samenwerkingsovereenkomst (PCA) moet zo snel mogelijk na de start van het project worden ondertekend tussen de projectpartners. PCA-sjablonen zijn beschikbaar voor gebruik indien nodig.

Tot wanneer kunt u een aanvraag indienen?

De aanvraagronde voor deze call is sinds 1 maart 2021 open. Een aanvraag indienen kan tot uiterlijk 28 juni 2021. Mocht uw aanvraag worden toegekend, dan wordt financiering verleend op basis van nationale participatie regelgeving en beschikbaarheid van het budget. Voor Nederland is er een budget van € 4 miljoen beschikbaar.

Informatie Webinar

Zit u nog met vragen? Wij beantwoorden deze graag voor u. U kunt ook extra informatie inwinnen tijdens een speciaal webinar van het RVO op 8 april 2021. Inschrijven voor deze webinar kan hier.

Ondersteuning bij het subsidietraject

Heeft u een mooi AI project, maar heeft u hulp nodig bij het opstellen en/of indienen van een aanvraag? Onze specialisten hebben ruime ervaring in het indienen van subsidieaanvragen en het managen van samenwerkingsprojecten. Zo kunnen wij u ontlasten door het projectmanagement zowel geheel als gedeeltelijk over te nemen. Neem contact op voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden en onze diensten!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

EUREKA Clusters
Gerelateerde subsidie EUREKA Clusters
De EUREKA Clusters (CELTIC-Next, EUROGIA, ITEA3 en PENTA-EURIPIDES) willen in samenwerking met lokal...Lees verder

contact

Meer weten over deze call en de mogelijkheden? Neem contact op en bespreek de subsidiekansen met onze specialisten!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00