EIA voordeel en Energielijst 2018

In 2018 is er via de Energie Investeringsaftrek (EIA) € 147 miljoen beschikbaar voor organisaties die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Zoals eerder aangekondigd daalt het EIA percentage van 55% in 2017 naar 54,5% in 2018. Naast het budget en het percentage is ook de nieuwe Energielijst gepubliceerd. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen vermeld die in aanmerking komen voor de EIA.

De belangrijkste wijzigingen van de Energielijst 2018 zijn:

  • In aanmerking komende kosten voor een energielabelsprong op basis van EPA-U, worden gemaximeerd tot € 50 per m2 bruto vloeroppervlakte. Daarnaast is het verplicht dat alle kosten voor de maatregelen uit het EPA-U meegenomen worden in het aanvraagbedrag.
  • De COP vereisten bij de diverse warmtepompsystemen zijn verhoogd.
  • Energiebalancering is als zesde categorie aan de EIA-regeling toegevoegd. Hierdoor worden investeringen gericht op het in balans brengen van energie in de energie-infrastructuur gestimuleerd. De vier bedrijfsmiddelen die in deze categorie centraal staan zijn: de opslag van elektriciteit in batterijen en toepassingen op het gebied van power-to-heat, power-to-gas en smart grids.
  • Investeringen die energiebesparing bij de zeevaart bevorderen komen vanaf nu ook in aanmerking voor de EIA.

MIA \ Vamil 2018

Investeert uw organisatie ook in milieuvriendelijke technieken? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). Het budget voor de MIA \ Vamil is in 2018 € 139 miljoen. De belangrijkste wijzigingen in de Milieulijst 2018 zijn:

  • Circulaire economie blijft een belangrijk thema. Een nieuwe toevoeging op de Milieulijst is het vastleggen van CO₂ als grondstof voor de chemische industrie of tuinbouwsector. In 2018 komt ook refurbishing van apparaten in aanmerking voor de MIA.
  • BREEAM certificeerde panden blijven profiteren van het voordeel van de regeling. Wel geldt als aanvullende eis dat er voldaan moet worden aan extra isolatie-eisen voor gebouwen met een industriefunctie.

Wilt u meer weten of de wijzigingen of u optimaal gebruik kunt maken van de EIA en MIA \ Vamil? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00