Eerste call CrossRoads2 Sustainable Energy nu open

Wilt u samen met andere mkb’ers werken aan duurzame innovatieprojecten? De eerste call van de CrossRoads2 Sustainable Energy is nu open voor aanvragen! Investeer samen met Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers in innovatieve oplossingen voor het reduceren van CO2-uitstoot.

Voor wie is CrossRoads2 Sustainable Energy?

Vanuit de subsidie wordt samenwerking tussen Vlaamse en Zuid-Nederlandse ondernemers uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland gestimuleerd. Het doel: innovatieve koolstofarme technologieën die bijdragen aan de CO2-reductie in de grensregio! Uw samenwerkingsverband bestaat uit minimaal één Vlaamse mko en één Zuid-Hollandse mkb-onderneming binnen de volgende topsectoren:

  • Hightech systemen (onder andere Energiesystemen en Systemen in de bouw);
  • Chemie en materialen;
  • Agrofood;
  • Cleantech;
  • Biobased en circulaire economie;
  • Logistiek;
  • Maintenance.

Subsidie voor duurzame innovatieprojecten

Uw project kan zich richten op de inzet van duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie die rechtstreeks bijdragen aan de CO2-reductie in de regio. Uiteindelijk moeten de innovatieprojecten leiden tot een CO2-reductie van jaarlijks 200 ton per deelproject, gerekend vanaf het moment van marktintroductie van de innovatie. In totaal hoopt CrossRoads2 Sustainable Energie een CO2-reductie van ruim 3.800 ton te behalen!

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot maximaal 150.000,-. Er is voor deze eerste call een budget van € 1,35 miljoen beschikbaar. Uw projectaanvraag wordt beoordeeld op enkele belangrijke criteria, waaronder de bijdrage aan CO2-reductie in de regio, mate van innovatie, economische impact, de grensoverschrijdende meerwaarde en competenties van de uitvoerders.

Aanvraag indienen?

Bij de beoordeling wordt er ook gekeken naar de kwaliteit van uw projectplan. Bij een goed projectplan hoort uiteraard ook een uitstekende aanvraag. Wilt u verzekerd zijn van een kansrijke aanvraag? Schakel de specialisten van Hezelburcht tijdig in. U heeft nog tot 30 november 2020 om een aanvraag in te dienen. Wij staan u graag telefonisch te woord op [tel] of neem contact op via onderstaand formulier.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

CrossRoads
Gerelateerde subsidie CrossRoads
Binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland staat innovatie en ontwikkeling van de r...Lees verder

contact

Meer weten over CrossRoads2 Sustainable Energy? Onze specialisten staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00